Elkezdtem munkákat nézni magamnak és szembeötlöttem a zoológiával és az állatföldrajzal. Hogy is működik pontosan ez az állatföldrajz, mint munka?
Szerintem a magyar munkaviszonyokra lefordítva ez a végzettség kb így néz ki.
Lehetsz vele:
- Állatgondozó (akár egzotikus állatoké is)
- Természetőr
- Mezőőr
- Környezetvédelmi hivataloknál bármilyen adminisztrációs munkatárs
- Halőr (talán)
- Állatvédő alapítványok stb-k tárt karokkal várnak
- Állatkereskedések is tárt karokkal fognak várni.
- Állami fajtaőrző intézményekbe, tenyésztő telepekre van lehetőséged bekerülni.
Önmagában állásvállaláshoz lehet ez egy jó alap, de komolyabb munkához ( nem feltétlenül fizetésben komolyabb) szerintem a korrupciót visszaszorítani próbáló rendeletek, jogszabályok miatt, még kelleni fog hozzá kiegészítő tanfolyam / képzés / vizsga.
Vállalkozóként egész más az irány.
Ott kereshetsz szponzorokat, természetfilm ötlet megvalósításhoz, vagy ha valahol lenne ilyen projekt akkor oda bekerülhetsz mint főszereplő, vagy narrátor.
Szerintem könyvet is adhatsz ki a témában, és lektorálhatsz is, ahogy szakvéleményt is készíthetsz és tanácsadást is végezhetsz mint szakértő.
Itt a mgélhetésed azon fog múlni, hogy a kínálatoddal hogyan találod meg a keresletet, azaz a lehetőségekeket.
Szóval erősen ajánlott "nemzetközivé" fejlődni, és 3-5 nyelven is beszédkészséget szerezni.
Akkor nem fognak tudni elásni a " magyar ugaron"...
"szembeötlöttem a zoológiával"
Azt meg hogy csináltad?...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!