Elkezdtem munkákat nézni magamnak és szembeötlöttem a zoológiával és az állatföldrajzal. Hogy is működik pontosan ez az állatföldrajz, mint munka?
Szerintem a magyar munkaviszonyokra lefordítva ez a végzettség kb így néz ki.
Lehetsz vele:
- Állatgondozó (akár egzotikus állatoké is)
- Természetőr
- Mezőőr
- Környezetvédelmi hivataloknál bármilyen adminisztrációs munkatárs
- Halőr (talán)
- Állatvédő alapítványok stb-k tárt karokkal várnak
- Állatkereskedések is tárt karokkal fognak várni.
- Állami fajtaőrző intézményekbe, tenyésztő telepekre van lehetőséged bekerülni.
Önmagában állásvállaláshoz lehet ez egy jó alap, de komolyabb munkához ( nem feltétlenül fizetésben komolyabb) szerintem a korrupciót visszaszorítani próbáló rendeletek, jogszabályok miatt, még kelleni fog hozzá kiegészítő tanfolyam / képzés / vizsga.
Vállalkozóként egész más az irány.
Ott kereshetsz szponzorokat, természetfilm ötlet megvalósításhoz, vagy ha valahol lenne ilyen projekt akkor oda bekerülhetsz mint főszereplő, vagy narrátor.
Szerintem könyvet is adhatsz ki a témában, és lektorálhatsz is, ahogy szakvéleményt is készíthetsz és tanácsadást is végezhetsz mint szakértő.
Itt a mgélhetésed azon fog múlni, hogy a kínálatoddal hogyan találod meg a keresletet, azaz a lehetőségekeket.
Szóval erősen ajánlott "nemzetközivé" fejlődni, és 3-5 nyelven is beszédkészséget szerezni.
Akkor nem fognak tudni elásni a " magyar ugaron"...
"szembeötlöttem a zoológiával"
Azt meg hogy csináltad?...
Egy egyetemi tanszék mellett működő MTA kutatócsoportban voltam kutató-oktató zoológia, állatökológia, állatföldrajz szakterületen. Bejártuk a világot, trópusi expedíciókkal, mert a kutatócsoport vezetője egy nagyágyú akadémikus volt. Nagyon szép volt, sokat tanultam, jól ment a karrierem, sokat publikáltam.
Amikor a kutatócsoport megszűnt (a nagyágyú kiöregedett, az utódja nem nyerte el a pályázatot), szétszéledtünk, volt aki múzeumi állást talált, volt aki kutatóintézetbe került, de a legtöbben más egyetemi tanszékeken találtunk menedéket, mindenki talált valamit, de sokaknak témát kellett váltaniuk, pl. alkalmazott zoológiára. Volt viszont olyan is aki külföldön folytatta ugyanúgy, mint itthon csak sokkal több pénzért. Akinek felesége, gyereke volt az vidékre ment, aki független volt az inkább külföldre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!