Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan kell munkát vállalni...

Hogyan kell munkát vállalni külföldön?

Figyelt kérdés

22 éves nő vagyok, elegem van a 150ezres fizetésből, egy falusi gyárban vagyok betanított munkás. Több pénzt szeretnék, hogy legalább érezzem azt, hogy haladok előre, nem pedig egy helyben toporgok, szeretnék elköltözni a nagyszüleimtől, szeretnék autót venni, lakásról még nem nagyon merek álmodni de legalább egy budapesti/dunántúli albérletet szeretnék megteremteni magamnak.

Az Egyesült Királyságot céloznám meg, de más ország sem kizárt. Idegen nyelvek közül csak angolt és spanyolt beszélek, ezekről van papírom is (emelt érettségi/nyelvvizsga). Spanyolország is szóba jöhet, de ha jól informálódtam, ott elég nagy lett a munkanélküliség, így inkább helyieknek adnak munkákat, külföldieknek nem nagyon.

Németül sajnos nem sokat tudok, így Németország és Ausztria egyelőre felejtős.

A problémám, hogy nincsenek sem közeli ismerőseim, sem rokonaim külföldön, tehát ilyen segítségre nem számíthatok. Hallottam, hogy magyar munkaközvetítőn keresztül nem érdemes kimenni.

Az interneten, illetve Facebook csoportokban érdeklődtem, de ott azt írták, hogy piacképes szakma nélkül lehetetlen munkát vállalni az Egyesült Királyságban. Sajnos nekem nincsen semmiféle képzettségem, csak érettségim, nyelvvizsgáim, és egy kis munkatapasztalatom.

Hogyan érdemes nekivágjak? (még reménykedem, hogy nem lehetetlen kijutni)

Hogyan kell nekifogni az álláskeresésnek? A neten nézegettem angol/skóciai álláshirdetéseket, de nem mertem applikálni, hisz nem vagyok benne biztos, hogyan kell külföldiként, stb... szóval értitek.

Illetve az angol és skót kormány oldalait is olvasgattam, a munkavállói tartózkodási engedéllyel kapcsolatos infókat, de bonyolultnak tűnik, ha jól értelmeztem, csak akkor fogadják el a külföldi tartózkodási engedély kérelmét, ha a munka, amire applikál, nem halad meg egy bizonyos összeget, ami az éves minimálbér.... Jó lenne, ha valaki elmagyarázná, hogy is van ez a gyakorlatban. Illetve, előbb itthonról kell jelentkezni egy külföldi munkára, és utána hívnak, és kiutazni, vagy előbb kiutazni, és utána ott helyben keresni a munkákat? Vagy az utóbbi nem opció a turista vízum miatt?

Kérlek nézzétek el, ha sok hülyeséget kérdeztem, de extrém laikus vagyok a témában, de úgy gondolom a remény hal meg utoljára. Előre is köszönöm a válaszokat.

2022. ápr. 26. 22:55
1 2
 11/13 anonim válasza:

Figyelj, sok mindent meg lehet próbálni. Ha beállsz vendéglátásba, akkor Ibiza, Dubai és nagyobb turisztikai városoknál lehet esélyed. Itt mindig érdemes jó alaposan utánajárni már itthon, hogy milyen ügynökségek és mire visznek ki. (Pl. a hostess-munka nem lesz prostitúció és stb.)

Anglia a BREXIT után keményített. Oda már engedélyek és papírok kellenek, mehetsz még mindig mosogatni vagy fizikai munkát végezni, de mint írták is, most már kint egy bankszámlanyitáshoz is lakcím és munkakönyv kell.

Megpróbálhatsz valami ösztöndíj-programot az USA-ban vagy vállalhatsz tábor-felügyeletet pár hónapra, de ezek csak ideiglenes lehetőségek ott és nem fogsz kényelmesen megélni az elején. Elmehetsz gályázni óceánjáró hajókra is (Én két évig csináltam), de az rabszolgamunka és napi 13 órákat húzol le minden nap 8-9 hónapig egy 4 nm-es kabinban.

Ázsia felé valami felsőfogú végzettséget kell mutatnod, itt az IT a menő. De a vízum szabályok egy Hong Kong vagy Szingapúr esetén szintén szigorúak. Jöhetsz még TEFL nyelvi képzéssel angolt tanítani Vietnámba, Thaiföldre, Kambodzsába, de szerényebben élsz mint EU-n belül. Vagy mehetsz "fehér majom" munkákra Kínában ha csinosabb vagy és már lehetsz is model, sampon-reklám vagy vigyorgó hostess lány az autós showknál.

Szerezhetsz valami online munkát is és digitális nomádként tengődhetsz a világ szegényebb felén, de itt általában ugyanúgy keményen kell hajtani a pénzért és filléreskedni az egész életeddel egy hátizsákban.

EU-n belül is találsz gyári szalagmunkát, de itt is mérlegeljed, hol szállásolnak el, mit és mennyirét fizetnek, milyen plusz kiadásaid lesznek. Ha meg extrém csaj vagy, állj be kamionosnak mert abból most extrán sok kell. (YouTube - stlacika csatornája)

Ennyi jutott eszembe. Sok sikert!

2022. ápr. 30. 10:11
 12/13 anonim ***** válasza:

Szerintem nézz körül facebook csoportokban, pl. angliai magyarok stb. ott jobban képben vannak és segítőkészebbek mint itt.

Én németországgal kapcsolatban tudnék segíteni de nyelvtudás nélkül inkább felejtős.

Pár éve én is angliában gondolkodtam mert jó az angolom de segítség nélkül inkább hanyagoltam, pláne a mostani helyzetben inkább felejtős a dolog

2022. máj. 1. 11:23
 13/13 anonim válasza:

Mi a helyzet azóta kérdező, sikerült külföldi munkát szerezned?

Én nyáron dolgoztam kint ausztriában. Sajnos megszünt a cég így haza jöttem.

2023. jan. 31. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!