Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hol keressek még munkát, hová...

Hol keressek még munkát, hová lenne érdemes elküldenem az önéletrajzom?

Figyelt kérdés
Nyelvszakos egyetemista vagyok vidéken, nincsen más végzettségem és egyelőre munkatapasztalatom sem. Kerestem munkát és már jelentkeztem is egy-két helyre (eladó, recepciós, adminisztrátor), de eddig sehonnan sem kaptam visszajelzést. Diákmunkák között kezdtem el nézelődni, de nagyon kevés lehetőséget találtam és megmondom őszintén válogatok is mert úgy érzem nem lennék alkalmas akármilyen munkára (pl. egy gyorsétteremben nem tudnám elképzelni magam mert azt hallottam róla, hogy össze-vissza rakosgatnak a pozíciók között, nagy a pörgés, nagyon gyorsan kell dolgozni stb., illetve pultosnak vagy felszolgálónak sem lennék a legjobb mert nem vagyok az a nagyon közvetlen, vendégbarát típus). Rendes munkákat is kerestem, viszont ott pedig a végzettség és a tapasztalat hiánya szabja a legnagyobb akadályt. Álláshirdetések hiányában gondoltam arra is, hogy elküldjem az önéletrajzom és direkt módon érdeklődjek a munkalehetőségek iránt, viszont fogalmam sincs hol, hová lenne érdemes fordulnom mivel az én szakom nem gyakorlatorientált, nem specifikus (gyakorlatilag semmilyen szakmai tudásom nincsen, tapasztalatom pedig pláne). Nem a fizetés a lényeg, igazából akár fizetetlen szakmai gyakorlatot is szívesen vállalnék, ha adódna ilyen lehetőség. Csak fogalmam sincs, hogy egyáltalán merre induljak el. Vannak ilyen/hasonló végzettséggel dolgozó ismerőseim, de ők mind felköltöztek Budapestre és nekem ez jelenleg nem áll módomban.
2022. ápr. 23. 22:38
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
A fordítás is olyan, hogy a legtöbb esetben végzettséget (ugye van mesterképzés, illetve különböző vizsgák) és / vagy tapasztalatot, referenciát kérnek. Nekem nincs, soha nem fordítottam semmit, egyáltalán nem tanulunk ilyet a képzés során, nem ismerek egy fordító programot sem stb., tehát azt sem tudnám hogyan álljak neki és nincsen hozzá papírom.
2022. ápr. 24. 12:38
 12/16 anonim ***** válasza:
#11: Hát akkor tudd meg, hogyan állj neki. Ismét azt tudom mondani, hogy a konzulensed kérdezd meg tanácsért. Ha jól értem/sejtem, csináltál egy alapszakot és most mesteren vagy. Komolyan, kezd nekem úgy tűnni, hogy szimpla életképtelenségről beszélünk.
2022. ápr. 24. 12:40
 13/16 A kérdező kommentje:
Nem, még csak alapszakos vagyok. Szeretnék továbbtanulni mesterképzésen és sanszos, hogy akármennyire is szeretem ezt az egyetemet, az már Budapest lesz, mert itt semmi nincs… Az eredményeim jók, tanultam külföldön, voltam nyári egyetemen, tanulok egy második idegen nyelvet és a jövőben szeretnék majd valamilyen módon bekapcsolódni a hallgatói tudományos munkába, de nem egyszerű. Nálunk nem helyeznek erre nagy hangsúlyt és akkor még finoman fogalmaztam. Jelentkeztünk többen is szakkollégiumba és senki sem került be a szakról a tudományos és szakmai tevékenységek, publikációk, referenciák hiányában…. ami mégis honnan lenne, mert én értem, hogy a pszichológus hallgatók több csoportos és egyéni kutatást is végigvisznek a képzésük során és a történelem szakosok publikálhatnak a tanszék lapjában, de nekünk semmi ilyen lehetőségünk nincsen. Az egyetemen kívül is kerestük mindig a lehetőségeket, akár csak önkéntes munkát, de nem jártunk vele sikerrel. Az oktatóinkat is kérdeztük már ezzel kapcsolatban nem is egyszer, de nem kaptunk használható választ, sőt. Gyakorlatilag az az alap hozzáállás, hogy döntsük el egyetemre akarunk járni vagy dolgozni akarunk, mert minek akar dolgozni egy egyetemista… Én sem ismerek amúgy olyat, aki ne klasszikus diákmunkát végezne, pedig valószínűleg mindenki többre vagy jobbra vágyna. A phd hallgatók közül is megkérdeztünk már pár ember, ők is azt mondták össze kell haverkodni valakivel a szakról, aki hajlandó segíteni a tudományos tevékenységekben (de mondták, hogy pl. sokan őket is visszadobják a mai napig, nem válaszolnak a megkeresésükre, nem segítenek), a munkát pedig felejtsük el vagy költözzünk el.
2022. ápr. 24. 13:00
 14/16 A kérdező kommentje:
Egyébként nem azt mondtam, hogy nem szeretnék emberekkel foglalkozni és velük kommunikálni. Csak azt mondtam, hogy az a fajta kommunikáció és viselkedésmód amit a vendéglátós szakmák megkövetelnek, az nem én vagyok. Egy ügyfélszolgálatos munkával például nem lenne bajom, hogy mondjak egy példát. A kettő között van különbség.
2022. ápr. 24. 13:02
 15/16 anonim ***** válasza:
Back office jellegű munkát keress, ott is kell kommunikálni, de általában nagyrészt e-mailen.
2022. ápr. 24. 15:41
 16/16 Jolmegmondom-vagynem ***** válasza:

Kezdőként ne válogass, mert pont erről szól a tapasztalatszerzés!

Csak a sorrendet ne cseréld fel, első a diploma, a többi csak szórakozás.

2022. ápr. 24. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!