Kimennétek a helyemben Ausztriába szállodai recepciósként?
Nyelvszakon végeztem az egyetemen, tehát semmi különösebb végzettségem nincsen, itthon tipikus multi környezetben dolgozom, nyelvtudásomat használva. Ez a közeg viszont nem igazán elégít ki, ezért elkezdtem nézelődni és lehetőségem lenne Ausztriába költözni és egy hegyvidéki hotelben dolgozni, mint recepciós. Sosem csináltam még ezt a munkát, viszont valamennyire érdekel, ugyanakkor félek, hogy meg tudnám -e állni a helyemet, mert eddig még tényleg csak irodai munkáim voltak hosszabb távon. A magyaron kívül két nyelvet beszélek felsőfokon (német, olasz) és további hármat nagyjából középfokon (angol, francia, portugál). Ezenkívül viszont nincsen semmilyen különlegesebb "képességem".
Egyébként nagyon szeretem Ausztriát, éltem (tanultam) is ott már korábban, viszont az ottani dialektusoktól kicsit félek, mert szóban gyakran eléggé nehezen értem őket.
Igazság szerint leginkább tényleg azért van bennem kétely, mert tartok tőle, hogy béna lennék ebben a szakmában.
I mog di :D
Én dolgoztam már minded tartományban Ausztriában így tudok mesélni. Ausztriában pont a hegyeket kell elkerülni, ott sok begyepesedett ember él, és pont ott erős a dialektus.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Egyébként Schladming lenne a helyszín, szóval azért nem olyan eldugott, völgyvégi kis falu, mint amilyenek mondjuk Tirolban vannak.
3-as válaszoló:
Egyrészt hiába beszélek németül ténylegesen felsőfokon, az osztrák teljesen más. Van olyan ismerősöm, akit azért küldtek el ausztriai hotelből, mert nem értette meg az osztrák vendégeket. Másrészt egy recepciósnak általában nemcsak ennyi a feladata, sok helyen pl. a bárban/étteremben is be kell segítenie adott esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!