Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jó irány lehet a social media...

Jó irány lehet a social media manager?

Figyelt kérdés

Jelenleg könyvtárosként dolgozom (szakirányos mesterdiplomával + egy magyar szak) egy megyei könyvtárban, azon belül is főleg a PR-részleghez kapcsolódó feladatokat látok el (pl. plakátokat tervezek Photoshoppal), és egy kisebb fiókkönyvtár Facebook-oldalát is én menedzselem. Nagyon tetszik ez a munka, a dizájn- és szövegtervezés is közel áll hozzám (maga az írás is, számos publikációm van), viszont a fizetés siralmas.

Szerintetek ilyen alappal volna értelme elvégeznem egy social media manager tanfolyamot? Mennyire számítana releváns munkatapasztalatnak az, amit a felvázoltak alapján jelenleg csinálok? Megéri váltani, van potenciál ebben a menedzseri irányban?

2022. ápr. 14. 16:56
 1/4 anonim ***** válasza:
66%

A marketing alkalmazotti státusza kihalóban van. Csak akkor végezd el azt a tanfolyamot, ha tudnál vele vállalkozni, és menne is a vállalkozás. Egyébként tapasztalatból mondom, hogy alkalmazottként a fizetés a könyvtáros fizetésedhez hasonló lesz. Én is ebben dolgozok, de lassan elmegyek inkább egy gyárba, mivel a vállalkozás nem nekem való, de akinek bejön, az szépen meg tud élni belőle. A munkakör pedig sokszor több szakmát ötvöz, és irtó fárasztó mindig mindegyik vonallal képben maradni, mert szinte naponta változik valami social téren.

A végzettségeddel és tapasztalatoddal én inkább szövegírónak mennék, ami talán kevésbé stresszes is. De te érzed, hogy mit szeretnél.

2022. ápr. 14. 17:33
 2/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Nem is gondoltam, hogy ilyen stresszes munka. Ilyen tekintetben hatalmas váltás lenne, mert a könyvtárban nagy a nyugi, még hajtós időszakban sem mondanám stresszesnek.
2022. ápr. 15. 11:58
 3/4 anonim ***** válasza:
68%

Tisztelem az #1-es véleményét, de nem értek egyet.

1/ Nincs kihalóban a marketinges alkalmazott szakma

2/ Nem lesz hasonló az alkalmazotti bére a könyvtároséhoz, maximum az első évben

3/ A social media manager nem ötvöz több szakmát normális helyeken, de tény hogy naprakésznek kell maradni

4/ Nem kevésbé stresszes a szövegírás, sőt

Alapvetően a magas fizetés gyakran stresszel párosul, és azzal, hogy naprakész vagy a szakmádban. Ezt el kell fogadni.

Kérdező - angoltudás kötelező ebben a szakmában, sokkal jobban fogaz vele boldogulni. Ha ez adott, akkor angol nyelvű tanfolyamokat tudok ajánlani.

2022. ápr. 15. 19:34
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Valószínű, hogy jobb kereseti lehetőség, mint egy könyvtáros, de egyet értek a #3-al, hogy angolul mindenképpen tanulj meg, ha nem megy még.

Már csak azért is, mert a soc. média mostanában van nagyon nagy változás alatt, mivel egyre több privacy controll-t vezetnek be.

pl. olvasd el ezt:

[link]

Ha ezek a változások (tipikusan pár hét-hónap alatt életbe lépnek), akkor a hirdetőknek teljesen új stratégia kell, amit MAGYARUL biztosan nem fogsz megtalálni, csakis angolul.

Ez egy olyan szakma, ahol nem elkerülhető az angol nyelvtudás Magyarországon sem.

2022. ápr. 27. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!