Informatika tanárok miért nem mennek el cégekhez?
Aki tudja, csinálja. Aki nem tudja, az tanítja.
Érzésem szerint másféle tudás és mentalitás kell a tanításhoz és más a gyakorlati tevékenységhez. Tegyük félre a pénzt. Nem vagyok benne biztos, hogy egy igen magasan képzett, komoly elismerést kivívott programozó akárcsak egy iskolai órát végig tudna csinálni.
“Nem vagyok benne biztos, hogy egy igen magasan képzett, komoly elismerést kivívott programozó akárcsak egy iskolai órát végig tudna csinálni.”
Valószínűleg előbb tudnának hasznos órát tartani mint az informatika tanárok. Az összes informatika tanár aki valaha tanított engem teljesen inkompetens volt a témában. Olyan informatikai ismeretei voltak ami gyakorlatilag teljesen haszontalan.
Mellesleg szakmán belül is tanít az ember, mentorál, előadást tart, workshopokat tart, tréningeket. Nyilván más egy kollegának tartani ezeket mint egy gyereknek, de ettől függetlenül egy szakmabeli kis felkészüléssel jobb órát tudna tartani mint egy informatika tanár.
Kérdezd meg a gyereket, hogy mit csinálnak infó órán. Azt fogja felelni, hogy játszanak. Mert erről szól manapság az oktatás.
Azok a tesi és hittan tanárok. Na meg a papok.
Sajnos van olyan informatikatanár aki szakmájában nem a legjobb.
Van informatikatanár aki a szakmájában nagyon jó. A suli melletti vagy akár a tanórán a maszek munkajával foglalkozik. Info órán azt mondja, hogy foglaljátok el magatokat és ő meg weblapot csinál egy cégnek.
Infós tanárok többnyire nem tudnak jól programozni.
Plusz nem mindenki akar programozó lenni.
Ahoz, hogy az érettségi szintet tudd tanítani, annál csak picivel kell jobbnak lenned, az a szint meg semmi.
Ugyan ez előjöhet, hogy az angol tanárok mért nem akarnak mellékállásban fordítani és sok pénzt keresni?
Ők is hiába ismerik az adott nyelvet "jól" egy jó fordító szintjének a közelébe nem jönnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!