Kezdő, majd tapasztalt gyógyszerészi/szakgyógyszerészi fizetés?
Szerintetek ma megéri gyógyszerésznak tanulni? Nyílvánvalóan szeretem, amit tanulok, érdekel is, és nem fogok váltani. Gyakran azonban elgondolkodok, hogy ez a rengeteg belefektetett energia, pénz, és idő meghozza-e majd a gyümölcsét, és tud nekem egy olyan jövőt nyújtani, melyben elérhetek egyfajta anyagi függetlenséget?
Jelenleg másodéves vagyok alapképzésben, és mindenképp szeretnék szakképzésben is részt venni (klinikumban szeretnék elhelyezkedni), azonban álláshírdetéseket keresve a kereshető nettó összeg nincs feltűntetve, illetve nagyon sok weboldalon keresgélve, nagyon nagy a fellelhető bérezések szórása.
Vagy esetleg tudnátok nekem olyan oldalt ajánlani, ahol pontosan tudnék ezekről informálódni?
Feleségem gyógyszerészként végzett és gyógyszergyártónál dolgozik.
Alapvetően 3 irány van.
Az egyik a patikai gyógyszerész, ez viszonylag jól fizet az elején is, de karrierben nem túl extra, hacsak idővel nem te nyitsz egy patikát, de ez eléggé urambátyám alapon megy, hogy megkapd az engedélyt. Előnye, hogy bárhol za országban van ilyen munkahely.
A másik a versenyszférában az iparban valamely terület, pl. minőségbiztosítás, fejlesztés, törzskönyvezés. Ez az elején kicsivel rosszabbul fizet, mint a patikai gyógyszerész, de hamar lehagyja azt, és karrierben sok a lehetőség, na meg nincs hétvégézés, ügyelet. Viszont csak Budapesten igazán jók a lehetőségek, illetve rugalmasan oda költözve a gyártóhoz, ha az vidéken van, de nincs akárhol ilyen munkahely. Hosszútávon ebben van a legtöbb fejlődési lehetőség.
A harmadik a kórházi, klinikai gyógyszerész, ez korábban alulfizetett volt, most egészen jó lett, mert az orvosokkal egxütt emelést kaptak. Ez is viszonylag sok heylen van, a jobbaknak van előrelépési lehetőség, ha jó helyen is vannak, hiszen közülük kerülnek ki akik a klinikai vizsgálatokon dolgoznak.
6-os
Patikában általában 1 gyógyszerész van aki maga tulaj, a többi gyógyszertári szakasszisztens általában (kivétel a nagy központi gyógyszertárak és a kórházi gyógyszertárak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!