Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Önéletrajzban a nem befejezett...

Önéletrajzban a nem befejezett iskolát fel lehet tüntetni?

Figyelt kérdés

Ha igen, milyen megjegyzést lehet fűzni hozzá?

(Egy két éves tanfolyamot az első év végi vizsgák előtt otthagytam, de így kiesett egy év, ami magyarázatra szorul)

2010. szept. 15. 15:57
 1/4 anonim ***** válasza:
51%

Arrol inkáb hallgass. Kicsit furi miért hagytál félbe egy iskolát.

Ha most lennél az iskolában vagy is félig már elvégezted és most is csinálod az más, azt bele lehet írni.

de be nem fejezett iskolát butaság.

2010. szept. 15. 16:01
 2/4 anonim ***** válasza:

Egyetértek az elsővel!

Félbehagyott iskolát ne írj be, nagyon rosszul néz ki és egy csomó kérést vet fel a munkáltatóban.

Az éppen folyamatban lévő iskolát be lehet írni, de sok munkáltatónál már az is gáz. Kivéve, ha pont olyan területen tanulsz, ahol éppen el akarsz helyezkedni.

Szóval jól át kell gondolni.

2010. szept. 15. 16:18
 3/4 anonim ***** válasza:
én is egyet értek, ilyet ne írj bele az önéletrajzba. rosszul néz ki.
2010. szept. 15. 16:21
 4/4 anonim ***** válasza:

Azért ez erősen állásfüggő. Én beleírtam azt az évet, amit egy egyetemen töltöttem, pedig mindenki azt tanácsolta, hogy ne írjam bele.

Csakhogy az a szak épp a cég profiljába vágott, így látták azt, hogy legalább az alapdolgokról van fogalmam. Állítólag az döntött a felvételem mellett.

Az interjún persze megkaptam az ilyenkor elkerülhetetlen kérdést: miért hagytam félbe azt az iskolát?

Én erre mondtam, hogy azért, mert ugyan érdekel az a terület, de nem olyan megközelítésben kívánom tanulni. Ezért váltottam a következő iskolámra. Ami egyébként valóban rokon területet tárgyal csak más megközelítésből (gyakorlat-, illetve elméletorientáltabb).

Szóval szerintem azért gondold végig, mert jóllehet nem fejezted be, azért onnan is szereztél tudást és lehet, hogy valahol ezt értékelik.

2010. szept. 15. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!