Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hány évesen tudtatok kiszabadu...

Hány évesen tudtatok kiszabadulni az albérletből, és saját lakást venni? Mekkora hitel kellett hozzá? Egyedül vagy a párotokkal vágtatok bele?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 7. 21:33
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
74%

27-29 évesen, ketten vettünk, tavaly májusban, vidéki nagyvárosban.

Saját önerő (9 millió), szülői segítség (9 millió) és hitelként babaváró (10 millió) volt benne. Törlesztő 45 ezer lenne, de már kamatmentes.

2022. ápr. 8. 16:12
 12/24 anonim ***** válasza:
65%

Szüleim vásároltak nekem lakást 2013-ban 8 millióért Óbudán, akkor 18 éves voltam (gimiben végzős), azóta úgy felmentek a lakásárak, hogy sosem tudnék önerőből, hitel nélkül ugyanide költözni... x)

27 L

2022. ápr. 9. 02:53
 13/24 anonim válasza:
22%
Durva,hogy az emberek többsége mindent hitellel akar elérni.
2022. ápr. 9. 09:30
 14/24 A kérdező kommentje:
#13: Örülök, ha te fiatalon le tudsz tenni 40 millát egyben a farzsebedből. Szerintem kevesen vannak ebben a helyzetben. Ingatlant általában hitelre vesznek az emberek.
2022. ápr. 9. 10:06
 15/24 anonim ***** válasza:
72%

Az ingatlanra, oktatásra, egészségre megéri hitelt felvenni.

Ha valaki autóra vesz fel kölcsönt, nos, azon nagyon durván el lehet gondolkodni a fenntartások mellett mennyire jön ki.

A fent felsoroltak pedig visszahozzák az előre felvett kölcsönt hosszabb távon. Én például örülök, hogy tavaly tudtam venni 27 évesen, ha nem léptem volna meg akkor, mostanra már kiárazódtam volna.

2022. ápr. 9. 10:13
 16/24 anonim ***** válasza:
77%
33 evesen, pár hónapja 30 millió hitel 10 m önerő, amit sok év külföldi munkával gyűjtöttem össze. Családtól sajnos semmi segítség nem jutott,pedig tudnának de talán majd egyszer öröklök. Ez így 40millio,illeték kel együtt, de így sem valami hűde extra lakast vettem, hanem egy tok alapot, parkolohellyel. Ennél olcsóbban csak nagyon lepukadt van a környéken. Még erre is fogok költeni idővel. Ha anyamek segítenek, akkor pár évvel ezelőtt ezt bő 10 millaval olcsóbban megveszem.
2022. ápr. 9. 10:39
 17/24 anonim válasza:
36%

Nos,egyenlőre MÉG nem tudok le tenni annyit.Szerencsére amikor beütött a covid,el kezdtem keresni más lehetőségeket,fejleszteni önmagam és hihetetlen mennyi lehetőség van fiatalon.3 műszakban dolgozom egy gyárban,közben egyedül fizetem az albérletet. Meló előtt/után folyamatosan tanulok,hogy ki tudjak lépni ebből a mókuskerékből és lassan,de biztosan sikerülni fog.Sok lemondással jár? Igen. Megéri?Teljes mértékben.

Lehet,hogy nem fogok tudni saját lakást venni zsebből még 1 ideig,de nem is tervezem.Utazni szeretnék,más országokban élni stb.Mindenki máshogy gondolkodik én csak leírtam a véleményemet egy anonim oldalon.Érdekel-e bárkit? Fene tudja.A lényeg,hogy ha valaki el akar érni valamit,tenni kell érte és nem panaszkodni.Én is azt csináltam,hogy műszak után inkább leültem a TV elé,sorozatokat nézni,illetve panaszkodni a haverjaimnak,hogy milyen sz*r az élet stb. Szerencsére teljesen megváltozott a gondolkodásom és tudom,hogy nem leszek alkalmazott örök életemben,hogy a saját zsebem helyett mások zsebeit tömjem :)

2022. ápr. 9. 11:57
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Most leszek 31

28 évesesen vettem meg egyedül az első lakásomat amiben most is lakok. 39m2 1,5 szobás de imádom,mert a saját ízlésem szerint alakítottam ki

Bő két év után most lassacskán fejezem be a teljes lakásfelújítást.Mindig egy adott helyiséget újítottam fel amire éppen összetudtam spórolni.

Összesen kb.7 millió forint hitelt vettem fel.

Én bevallom nem vagyok egy lángelme.Érettségi után elmentem dolgozni gyárba

28 éves koromig otthon laktam a szüleimnél,adtam haza mindig pénzt.

Amikor pedig találtam egy kis szimpatikus lakást akkor felvettem rá azt a hitelt aminek a törlesztőjét a fizum alapján tudom fizetni.

A lakás 2019 év nyarán 14,7 millióért árulták.14,2 millióért adta oda.

Sopronban

2022. ápr. 9. 14:11
 19/24 anonim ***** válasza:
51%
Ha így haladunk, lassan autóra is megéri felvenni hitelt.... (:
2022. ápr. 9. 15:11
 20/24 anonim válasza:
100%
Én azt számoltam, hogy kb 44 évesen tudok majd venni hitelre lakást, hogyha nem akarok addig is száraz kenyéren élni és mindent nélkülözni. Nem erről kellene szóljon az élet.
2022. ápr. 9. 21:16
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!