Felmondási idő lecsökkentése ?
Sziasztok. Ma megemlitettem a munkahelyemen a dolgot. Nem nézték jó szemmel.
Mondták ezt a hónapot végig lekell tolni.
Holnap megprobálom megbeszélni a főnökkel,hogy engedjen el. Kaptam egy olyan tippet,hogyha mégsem enged el akkor az orvosnál jelentsem be magam hogy beteg vagyok írjon ki. Ilyenkor megijed a főnök és inkább elenged,mert nem akarna táp pénzt fizetni.
Viszont ha nem ilyed meg akkor ugyan ugy kiiratnám magam és már dolgoznák más helyen.Mennyire jó ötlet ?
Ne így csináld!
Az időarányos szabadsagod jár, szóval azt kiveheted, ha kiadjak. Ha nem, akkor ki kell, hogy fizessék.
Betegallomanyba bármikor elmehetsz, de ne zsarold vele a főnököd, mert az nem vezet semmi jóra!
Máshol nem dolgozhatsz a felmondási idő alatt. Ezt verd ki a fejedből!
Viszont, ha bemész a munkahelyedre, de nem nagyon dolgozol, csak ücsörögsz, beszélgetsz, ez ellen semmit sem tud tenni. Nincsenek már eszközei.
Ha megunja, simán elenged hamarabb.
Köszi szépen,miért nem dolgozhatok máshol felmondási idő alatt ?
Érdekel
A MT egy darab 8 órás állást tesz lehetővé ég, időben egy szemely számára.
Mellette még lehet részmunkaidős állása, de legfeljebb 4 órás, hiszen 12 óránál többet nem dolgozhat egyszerre.
A felmondási idő, vagy a tappenz olyan foglalkoztatás, mint ami a szerződésben van. Ha 8 órás, akkor az.
Tehát max 4 órában lehetne foglalkoztatni, ha a keresokeptelelenseg, ezt nem zárja ki.
A legtöbb esetben kizarja...
"A MT egy darab 8 órás állást tesz lehetővé ég, időben egy szemely számára."
Ez nem így van.
Bármennyi munkaviszonyod lehet egyszerre, ha el tudod látni, akár 8 órában is. A "12 óránál többet nem dolgozhat" pedig egy munkáltatóra vonatkozik.
Keresőképtelenség esetén az is előfordulhat, hogy többes munkaviszony esetén (amikor egyszerre több jogviszonyod van) az egyik helyen dolgozol, míg a másik helyen keresőképtelen vagy. Ez nem ördögtől való. Ha az egyik helyen raktáros a munkaköröd, a másik helyen pedig irodai asztalnál vonalakat kell huzogatnod egy papírlapra, Te pedig a lábadat eltörted, akkor a raktáros munkakört nem tudod ellátni, míg az irodai munkakört igen. Így raktárosként keresőképtelen vagy, irodistaként pedig ugyanakkor dolgozol. Egyik cégtől keresőképtelenségre ellátást kapsz, míg a másik cégtől munkabért.
"Köszi szépen,miért nem dolgozhatok máshol felmondási idő alatt ?"
Dolgozhatsz.
Itt kizárólag az a kérdés, hogy eleget tudsz-e tenni mindkét helyen a munkavégzési kötelezettségednek. Ha a munkaidők ütik egymást, akkor nyilván nem. Ha nem ütik egymást, akkor miért is ne?
Ami kötelességed van ezzel kapcsolatban: Tájékoztatni a munkáltatót a többi jogviszonyodról. Általában ezt a tájékoztatási kötelezettséget a felmondási idő alatt már nem veszik annyira komolyan.
Sikerült beszélnem vele.
Eléggé össze is kaptunk,leszidott..
Ma ledolgoztam 4 órát és el is húztam,úgy állapodtunk meg hogy a héten dolgozok jövöhéten pedig kiveszem a szabadot és akkor bevan fejezve az egész.
Lehet megkér hogy még dolgozzak hétfőn vagy kedden,akkor elmegyek az orvoshoz és kiiratom magam..
így is úgy néznek rám mint a véres ingre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!