Nem rossz dolog az, h a diákok ennyire a tanárok fizetésével vannak elfoglalva?
Miért sírnak a Tanárok?
A válasz, hogy nem akarnak dolgozni... ismerős 30e ajánlott naponta egy Férfi tanárnak aki szintén sírt.... kisebb segédmunkákra.
és nem vállalta el, mert... mit képzel ő Büfé Diplomás....
Szerintem ugyan azért, mint az orvosok. Megtehetik. Amikor jelentkeztek az egyetemre már tudták, hogy a hivatalos fizujuk nem lesz magas. Megélni a korrepetálásból fognak.
Fájdalmaim voltak. Mentem orvoshoz. Szakrendelésre irányított. Az "SzTK" egy hónapra adott időpontot. A "magán kettőre", amikor elkezdtem pattogni, hogy "de fáj", mondott egy arcpirító összeget. A doki másnap megvizsgált (kb 15 perc), közben sírt a fizetése miatt (én a fájdalom miatt nem röhögtem), majd közölte: Műtét nem indokolt, terápia nincs. Szerintem, ha kapott fizetést túl van fizetve.
Szerintem (bár én régebben jártam iskolába), a tanárok nagy része is túl van fizetve. Elképesztő, amit sokan megengednek maguknak, de a kiút csak a drasztikus fizetés emelés, hogy sok jelentkező legyen, a rosszak kihulljanak.
Én 1997-2002 között jártam mai nevén "szaktechnikumba"
A fizika tanár / matektanár minden évben változott (nem bírták már akkor sem megfizetni).
A legutolsó fizikatanárom volt a legnagyobb arc!
Basszusgitárral a hátán járt a csávó,
az órán lehetett cigizni, és szendvicsért adta a kisötöst!
Sosem árulta el, melyik zenekaroknak játszik!
Tévedésben vagytok. Én 2002-2006 között voltam tanár, nettó 54.000 ft volt a kezdőfizetésem, akkor egy albérlet a városban 50.000+rezsi volt. Amikor először megkaptam a fizetésemet, azonnal elkezdtem átképezni magam. Meglett a második diplomám, és már léptem is.
Igaz, közben az MSZP megemelte "nagyon" a tanárok fizetését, bruttó 50 %-kal. Akkor azt hitték az emberek, hogy egy tanár keres nettó 200.000-at, most meg kap nettó 300.000-at, és már akkor is mindenki a vérüket akarta. Annál is inkább, mert az MSZP csak külföldi hitelből tudta ezt finanszírozni. Tehát elkezdték szépen visszavenni a béreket. Nem fizették a túlórákat, elvették a kétszakos pótlékot meg minden egyebet. Tanár barátnőm azt mondta, hogy most ugyanannyi a fizetése, mint a béremelés előtt, csak most az alapbére ennyi.
Közben pedig elkezdték megemelni az óraszámokat. 20-ról 24-re, de azt is rebesgették, hogy 30 lesz, mert hiszen egy tanár "alig dolgozik". Igen, igen, ez a néphergelés bizony az MSZP-től ered. Tehát a nagy béremelés után jött egy bércsökkentés, hiszen ez természetesen azt jelentette, hogy akinek nem volt meg a kötelező 24 órája, az arányosan kevesebb bért kapott. Akkor is tömegesen mondtak fel a tanárok.
Amikor én dolgoztam tanárként, még szinte az összes kollégám 2 helyen dolgozott egyszerre. A 20 óra mellé belefért egy félállás vagy egy nyelviskola. Azóta viszont folyamatosan növelik a terheiket, és most már nem nagyon tud másodállást vállalni egy tanár. Így viszont ez a fizetés már igen karcsú.
Ráadásul a tanári pálya lejáratása nem újkeletű dolog, már elég régóta tart, és nagyjából mostanra érett be a hatása. Nincs utánpótlás, a fiatalok nem választják ezt a pályát, így aki marad, arra egyre több teher hárul, amit persze nem fizetnek ki. Így egyre leterheltebbek, egyre csökken az órabérük, és egyre többen mennek el.
Egyébként teljesen igazad van. A tanárok tekintélyének nagyon nem tesz jót, hogy a mai pénzközpontú világban minden diák tudja, hogy sz.-ért-h-ért dolgoznak a tanárok. Így aztán nincs tisztelet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!