Miért jó egy tanárnak albérletben nyomorogni 200 nettó alatti fizetésből Budapesten?
Itt az oldalon sokszor olvasni ezt: tanár vagyok, albérletben élek, hónap végére már csak kenyeret eszek szárazon, mert másra nincs pénzem.
Miért nem él a szüleivel vagy keres lakótársat? Ha a szüleivel nincs is jóban, az utóbbi egy járható opció lenne. Miért nem költözik vidékre, ahol fele annyiba kerül az albérlet, a fizetése viszont ugyanennyi lenne a bértábla miatt? Mert Budapesten nőtt fel, itt van minden barátja, nem tudja máshol elképzelni az életet. De megér ez ennyit, ha az alap táplálkozást se tudja megoldani? Miért nem keres másik munkát pl multinál adminisztratív munkát, de még a nagyobb boltokban eladóként is többet fizetnek... Mert ő tanítani akar, és nem azért tanult 6 évet... De tényleg ennyire erős a hivatástudat? Mert ha igen, akkor nem csoda, hogy ennyit keresnek.
“ Hogy lehet valakinek az a prioritása, hogy Budapesten lakjon, egyedül, nulla megtakarítással? Budapesten nagy a közösségi élet, sok a program, a vidéket nem lehet hozzá hasonlítani, aki ott nőtt fel, annak elképzelhetetlen milyen akár csak egy 100.000-es városban lakni, de nekem eléggé lehangoló, ha a gyerekemet olyas valaki tanítja, akinek nincsen semmi terve, semmi életcélja, nem töri magát, hogy jobb legyen neki, nincsen megtakarítása, csak teng-leng, reménykedik, hogy majd emelnek, addig is robotolnak tovább”
Tudod, van akinek az az életcél, hogy éljen ;)
#13 de hogy tud élni, ha hó végén étel sincs az asztalon? Milyen élet ez? :D nekem nincs azzal bajom, ha valaki élni akar, de az csak önámítás, hogy ő él, de kajára sincs pénze...
#6 szerintem is digitalizálható lenne az oktatás, legalábbis egy bizonyos életkor fölött. Profi tanárok, gondosan átnézett, visszanézhető videók, és készen is vagyunk. Annyi, Hogy biztosítani kellene itt-ott személyes konzultációt, hogy ha valakinek kérdése van, nem ért valamit, azt megtudja kérdezni.
Miért gondolja egyáltalán valaki, hogy a szülőre lenne utalva a gyerek, ha nem ért valamit? :)
21. században vagyunk, vannak online fórumok, ahol megkérdezhet másokat, oktató videók, korrepetálás idősebbektől, okosabb évfolyamtársaitól stb.
Az egyetemről sem megy az ember az anyjához, ha nem ért valamit. Van millió más módja, hogy megértse.
Miért nem költözik vidékre, ahol fele annyiba kerül az albérlet
Zalaegerszegen drágábban adja ki a tesóm a lakótelepi garzont, mint amennyiért Bp-n mi bérlünk a gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!