Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pályakezdőként melyik START...

Pályakezdőként melyik START kártya illet meg?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok, még sohasem dolgoztam. Mondták, hogy váltsam ki a START kártyát (munkáltatóm mondta) ,voltam is a munkaügyön, mert ott regisztrálva vagyok, és ott adtak egy papírt, hogy azt kell majd az APEH-hez bevinnem. DE az van ráírva a tárgy részéhez, hogy: Hatósági bizonyítvány Start Plusz/Extra kártya kiváltásához. Most vmit elrontott a nő? Mert pályakezdőknek nem sima START kártya van???
2010. szept. 13. 08:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%

de

sima start kártya kell neked

nem az extra

nem a plusz

[link]

apeh-nél adnak adatlapot

2010. szept. 13. 12:14
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Sima start kártyához (a pályakezdőkéhez) nem kell munkaügyis igazolás.

Az APEH honlapjáról letöltheted az igénylőlapot, kitöltöd, 2 példányban kinyomtatod és a személyid, lakcímkártyád, TAJ kártyád, adókártyád, valamint a legmagasabb iskolai végzettséged igazoló okirattal együtt beviszed a legközelebbi (vagy legszimpatikusabb) APEH kirendeltségbe (a honlapjukon megtalálod, hogy hol vannak és mi a nyitvatartása). Ehhez nem kell a megyei APEH központba bemenned, elintézik a kirendeltségeken is.

Ha személyesen viszed be, adnak egy nyomtatott igazolást, ami a start kártya megérkezéséig ugyanúgy "működik", mint maga a startkártya. Ha nem tudsz bemenni, akkor postán is beküldheted az igénylőlapot (akkor van néhény nap postai átfutás, mire megkepod a start kártyát)

2010. szept. 13. 12:42
 3/12 A kérdező kommentje:
Hűű akkor most baj, hogy kértem a munkaügytől??? Vagy majd ott megmondom, hogy inkább a simát igényelném??? Ezen a sz@r munkaügyön nem mondtak semit, én meg honnan tudjam :S Holnapm egyek a kirendeltségbe.
2010. szept. 13. 12:47
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

nem baj, hogy voltál a munkaügyön

csak nem kell az amit ott kaptál

te csak sima start kártyát kaphatod

többi szóba se jön

tudni fogja apeh-os néni is ezt

2010. szept. 13. 13:26
 5/12 A kérdező kommentje:
köszike
2010. szept. 13. 14:42
 6/12 A kérdező kommentje:
Ajj nem tudom leszedni a honlapról, vki nem próbálná meg nekem letölteni,???
2010. szept. 13. 15:13
 7/12 anonim ***** válasza:

menj be apeh irodába

kapsz adatlapot

töltsd ki

segítenek

2010. szept. 13. 17:22
 8/12 A kérdező kommentje:
megyek holnap, csak gondoltam ezzel is előrébb leszek =(
2010. szept. 13. 18:25
 9/12 anonim ***** válasza:
Előbb az ÁNYK-t töltsd le, azután a 10T34START-ot.
2010. szept. 13. 19:16
 10/12 anonim ***** válasza:
Figyelj ide, a munkaügyi központ egy év regisztráció után ad neked, méghozzá START PLUSZ-t. Szerintem ez jobb, mint a sima, bár arra is jogosult vagy. Bár téged ez nem érint, de például ha felsőfokú végzettségű lennél, akkor a sima start kártyád csak 1 évig lenne érvényes, a plusz az meg két évig. Meg vannak még ilyen különbségek. Hasonlítsad össze őket, és azt váltsd ki, amelyik jobb neked.
2010. szept. 13. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!