1670 forintos bruttó órabérnek mennyi a nettója?
Milyen jogviszonyban (esetleg mekkora ktg-hányaddal, milyen kedvezménnyel...)
Ez kb milyen íze van a paradicsomnak kérdés. Melyiknek?
Átlagosan így számoljuk ki a netto bér-t:
1670x0,335= 559,45
1670-559,45= 1110,55ft/óra
Második:
Ennyi erővel megszorozhattad volna az 1670-t 0,665-tel és akkor nem kéne kivonással pöcsölni.
3.
0,335% az adó mértéke, egy normális felnőtt embernek. Ebben benne van minden, ha valaki csak azt akarja tudni pl: mennyit adózik az adott bruttó bérből akkor nem kell 0,665-tel szoroznia, de nyílván a tiéd is jó én így szoktam meg, az a plusz egy művelet a hétköznapokban, nem közgáz szakmában dolgozónak vagy könyvelőnek teljesen elfogadható :)
Értem amit mondasz, csak őt feltételezem nem az érdekelte, hogy mennyit adózik a kérdése alapján, hanem mennyi a nettója ennek a bérnek, amit a legegyszerűbben úgy kap meg, hogy
bruttó bér x 0,665.
Nem értem miért kell attól lepontozni, mikor leírtam a jó választ szintén, annyi különbséggel, hogy egy plusz műveletet kell belevinni, mert a kérdésben nem volt "a legegyszerűbben hogy kapom meg a nettó bérem".
Ez a tipikus esete annak amikor 2 megoldás létezik, az eredmény kijön de a matektanár nem fogadja el az én eredményem, mert "ő nem így tanította órán".
Lényegtelen
Mindenféle kedvezmények nélkül, munkaviszony keretén belül, ha nem nyugdíjas dolgozóról beszélünk, akkor a bruttó bérből 33,5 %-ot vonnak le kötelező jelleggel. A maradék lesz a nettó bére a dolgozónak.
Ha nem munkaviszonyról beszélünk, ha a dolgozó jogosult bizonyos adóval (járulékkal) kapcsolatos kedvezményre, vagy éppen nyugdíjas az illető, akkor más számokkal játszunk, mert más szabályok vonatkozhatnak/vonatkoznak rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!