Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » SOS hogyan szerezzem meg a...

SOS hogyan szerezzem meg a jogosan járó fizetésem?

Figyelt kérdés
Adott egy cég. Állam bácsi ugyebár emelte a minimálbért mindenkinek. Na most kitalált számokkal vezessük le a problémám. Kaptam 5000 Ft-ot a számlámra és 2000-ret hozzá postán. Én bolond belementem mert,kell a pénz és a munka. Na már most. Nézzük tovább.... állam bácsi emelésével van jelenleg számlára utalva 7000 Ft-om. Hol a postán utalt 2000? Eltűnt? 2 hete érdeklődtem emailben erről. Nem válaszoltak. Tegnap újra írtam,de nem túl kedves hangnemben érdeklődve, hogy megkapták e az előző mailt és ha igen,akkor mikor várhatók választ. Persze beleírtam már az elsőbe, hogy ÍRÁSBAN szeretném a választ. Erre ma felhívnak, hogy nem küldenek pénzt mert,most ugyanannyit kapok mint,eddig... mondom,de nem többet kéne keresnem? Erre az irodista teszi az érethetetlent, hogy nincs is itt probléma... Levezettem neki a fenti számokkal a példá....a nő olyan egyszerű agyilag,mint egy amőba..... továbbra is köti az ebet a karóhoz. Mindennek tetejében, amikor mondtam, hogy mindezt írásban is szeretném látni,megmondta, hogy ő nem fogja leírni.....

2022. febr. 25. 10:02
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
8-as lehetséges, hogy emiatt nem is írják meg emailben? Mármint úgy értem, hogy ne legyen "bizonyíték"? Eddig hiába kértem bármire is írásos választ...mondjuk többünk sem kapott.
2022. febr. 25. 11:08
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Belementél a szürke foglalkoztatásba, annyit kell fizessenek, ami a hivatalos szerződésben van, ennyi
2022. febr. 25. 11:39
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Jogosan az jár, ami a szerződésben meg a bérpapíron van
2022. febr. 25. 11:56
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem jár neked fizetésemelés.
2022. febr. 25. 13:52
 15/18 anonim ***** válasza:

"Kaptam 5000 Ft-ot a számlámra és 2000-ret hozzá postán. Én bolond belementem mert,kell a pénz és a munka."

Leírtad a lényeget.

Szürkefoglalkoztatásban veszel részt. A munkáltatód a kötelező emelés miatt egyik zsebéből átrakta a másik zsebébe a béred. Így hivatalosan emelt (oda tette át), a nem hivatalost pedig annyival csökkentette (onnan vette el).

Harcolni csak azért tudsz jogilag, ami hivatalosan jár Neked. Ha azt nem kapod meg, akkor van keresnivalód a hatóságoknál.

Teljes munkaidőből áttenni valakit részmunkaidőben csak úgy önkényesen nem lehet. Valószínűleg aláírtad hozzá a szerződésmódosítást. Csak kényszer hatására, vagy úgy, hogy el sem olvastad, mit írsz alá.

A cég nyilván nem fog írásba adni semmiféle olyan dolgot, ami azt bizonyítja, hogy szabálytalanul fizet bért. És telefonba sem fog ilyesmiről beszélgetni Veled, mert ma már bármi könnyen rögzíthető.

2022. febr. 26. 05:34
 16/18 anonim ***** válasza:

Egyebkent meg irjal konkret szamokat. Heti hany oraban vagy bejelentve, hanyat dolgozol igazabol es mennyi a bered..

Ha 4oraban vwgy bejelentve akkor legalabb brutto 100kt kell kapnod

2022. febr. 26. 08:16
 17/18 anonim ***** válasza:
Kérdező, van egy jó hírem! Megkaptad a jogosan járó fizetésedet :)
2022. febr. 26. 08:59
 18/18 anonim ***** válasza:
Ráadásul ha kiserul a szürke foglalkoztatás meg téged is megbuntetnek
2022. febr. 26. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!