Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ennyire nincs ember számvitel...

Ennyire nincs ember számvitel területen, vagy silány a felhozatal? Nem értem, hogy vehettek fel ilyen gyorsan?

Figyelt kérdés

Elküldtem egy helyre az önéletrajzom egy junior pozícióra és pár napon belül már interjú volt, majd pár napra rá ajánlatot kaptam.

Állításuk szerint rengetegen jelentkeztek (láttam is Linkedinen, hogy tényleg sokan és más helyeken is fent volt a hirdetés). Kezdő fizetést is írtak a hirdetésben, ami nettó 50 ezerrel meghaladja a nagy könyvvizsgáló cégek kezdőinek fizetését.

Mégis simán bejutottam. Pedig csak egy diplomám van, középfokú angolom, összedobtam egy jó kis önéletrajzot. Ennyi. Az interjúm napján ismét kiírták valahova, hogy sürgősen kell ember, pedig az azelőtti héten ugye rengetegen jelentkeztek. Nem igazán értem, hogy juthattam én be. Nem voltam rossz az interjún, de azért tökéletes se.

Akinek van rálátása vagy tapasztalata, attól kérdezném. Ilyen sokan jelentkeznek olyan állásra, amire nincs is meg a szükséges végzettségük? Vagy sokan már az önéletrajzot is igénytelenül állítják össze?

2022. febr. 20. 20:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

#10-esnek igaza van, a szerencsefaktor is bejátszik.

Egyébként a számvitel a gazdasági területen belül eléggé ritka és speciális tudás, amit nehéz megszerezni (értsd: nem olyan, mint a HR vagy a marketing, amihez kb. kis túlzással "mindenki" ért). Ha valamelyik nagy nevű bp-i egyetemen végeztél, és értesz is hozzá, rád fognak ugrani.

2022. febr. 21. 23:37
 12/13 A kérdező kommentje:
PTE-n végeztem, szóval még csak nem is a legmenőbb egyetemen. Az tény, amit számvitellel kapcsolatban kérdezett mindent tudtam. HR-es kislánnyal nem beszéltem. Egy 40 körüli fejvadászt bíztak meg. Nem nagyon értem miért, van HR-esük is. A fejvadásszal való interjú után pár nappal pedig már a jövendőbeli főnökömmel volt interjú. Na mindegy, úgyse fogok rájönni az igazságra. Esetleg ha már jóban leszek a főnivel rákérdezek. :D
2022. febr. 22. 05:56
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom azért nem a HR-es kislánnyal beszéltél, mert 95%-ban olyan kérdéseket tudnak csak feltenni, hogy "Ha újjászületnél, milyen sütemény lennél?" ami senkit nem érdekel, ellenben a szakmai oldalhoz elég sülthalak, így egyszerűbb, ha olyan kérdez ki, aki nem csak a sminkeléshez ért.
2022. febr. 22. 06:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!