Hogy lehet, hogy valaki Corvinusos diplomával 20 év után is csak nettó 358 ezret keres?
Nem az iskola nevén múlnak a képességeid. Nekem bölcsész diplomám van egy vidéki egyetemről, mégis egymást tapossák a cégek, hogy dolgozzak nekik (IT/gazdasági szektor).
Másrészt a diploma megszerzésében csak a szakdolgozat a truváj, azt meg mostanában megíratják az emberek bérben.
Ahogy én látom:
Alapvetően jobb képességűek mennek a Corvinusra, így organikus módon is több eséllyel lesz magas a fizetésük.
Én alapszakot vidéken végeztem, de csak mert averzióm volt a budapesti élettől annó még. Barátaim része a corvinusra mentek, és a helyzet, hogy ugyan azokat a tárgyakat, ugyan azokból az könyvekből tanították. Láttam pár vizsgájukat, pl. mikroból határozottan állíthatom, hogy az enyém nehezebb is volt, mint a Corvinusos.
Corvinuson, könnyebb extra tevékenységeket csinálni (szakkoli).
Első munkahelynél számíthat egy BCE vs Pannon Egyetemes diploma, de utána már eltűnik a különbség, szerintem.
Szeretek ezzel példálózni, de a cégnél, ahol dolgozom az európai beszerzési vezető, egy srác aki kecskeméti főiskolán diplomázott (jelenleg 185 beosztottja van), a másik "sràc", FP&A leader, 102 beosztottal, debreceni egyetemről).
Corvinus csak Magyarországon kamu elitképző.
Nyugaton ki röhögik, annyira gagyi az oktatás színvonala.
Harag és részrehajlás nélkül:
előrejutáshoz nem a diplomát, hanem a munkát veszik figyelembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!