Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy lehet, hogy valaki...

Hogy lehet, hogy valaki Corvinusos diplomával 20 év után is csak nettó 358 ezret keres?

Figyelt kérdés

2022. febr. 12. 22:45
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem az iskola nevén múlnak a képességeid. Nekem bölcsész diplomám van egy vidéki egyetemről, mégis egymást tapossák a cégek, hogy dolgozzak nekik (IT/gazdasági szektor).

Másrészt a diploma megszerzésében csak a szakdolgozat a truváj, azt meg mostanában megíratják az emberek bérben.

2022. febr. 13. 00:30
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem a diplomatol függ a tudás.
2022. febr. 13. 00:34
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy én látom:

Alapvetően jobb képességűek mennek a Corvinusra, így organikus módon is több eséllyel lesz magas a fizetésük.

Én alapszakot vidéken végeztem, de csak mert averzióm volt a budapesti élettől annó még. Barátaim része a corvinusra mentek, és a helyzet, hogy ugyan azokat a tárgyakat, ugyan azokból az könyvekből tanították. Láttam pár vizsgájukat, pl. mikroból határozottan állíthatom, hogy az enyém nehezebb is volt, mint a Corvinusos.

Corvinuson, könnyebb extra tevékenységeket csinálni (szakkoli).

Első munkahelynél számíthat egy BCE vs Pannon Egyetemes diploma, de utána már eltűnik a különbség, szerintem.

Szeretek ezzel példálózni, de a cégnél, ahol dolgozom az európai beszerzési vezető, egy srác aki kecskeméti főiskolán diplomázott (jelenleg 185 beosztottja van), a másik "sràc", FP&A leader, 102 beosztottal, debreceni egyetemről).

2022. febr. 13. 00:37
 14/29 anonim ***** válasza:
95%

Corvinus csak Magyarországon kamu elitképző.

Nyugaton ki röhögik, annyira gagyi az oktatás színvonala.

2022. febr. 13. 04:48
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Barmilyen diplomaval lehet ennel akar kevesebb fizetese is barkinek ha 0 ambicio van benne....
2022. febr. 13. 05:48
 16/29 anonim ***** válasza:
78%

Harag és részrehajlás nélkül:

előrejutáshoz nem a diplomát, hanem a munkát veszik figyelembe.

2022. febr. 13. 06:50
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
A diploma csak a belépő szint ami szükséges onnantól az emberen múlik, hogy mennyire hajt előre. Nézd meg, sokan el üldögélnek önkormanyzatokban is havi 150 ezres közsférás bérért. Lehet akármilyen diplomád ha nem vagy terhelhető és nem lépdesel felfelé a ranglétrán akkor ìgy jártál.
2022. febr. 13. 07:32
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Így van, nem a diplomát kiállító egyetemtől függ a fizetés. Nekem idén lesz 15 éves az ELTE-s diplomám. Ráadásul jeles minősítéssel, a diplomamunkámat kitűnő minősítést, nívódíjat kapott. Tehát nem hiszem, hogy az értelmi képességeimmel komoly gond lenne, vagy annyira lusta és csapnivaló lennék a szakmámban. Igaz más terület, nem közgazdaság, de a bruttó fizetésem nem éri el jelenleg a kérdésben kiírtat. Most lenne lehetőségem váltani, ipari cég, két műszak, szombatonként is dolgozni kellene. Így túlórákkal, műszakpótlékokkal, cafeteriával épphogy meglenne a kiírt nettó.
2022. febr. 13. 08:19
 19/29 anonim ***** válasza:
59%
Számviteleseket interjúztattam. Zegen végzettek kenterbe verték a Corvinusos jelentkezőket.
2022. febr. 13. 08:41
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha közszférába vagy állami céghez megy, mit sem ér a jó diploma.
2022. febr. 13. 09:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!