Pénzügy MSc-t végzettek, mennyi idő alatt találtatok munkát?
STEM alappal, pénzügy MA-val nagyon erős kvantos képzésed lesz. Ajánlom, hogy legyen mellé egy C1-C2 közötti angolod, és pár év múlva tényleg nem tudod majd hogy elkölteni a béred:)
Én tavaly végeztem közgáz Bsc-n, kb heti 4-5 interjúajánlatot kapok, de a jó állás tű a szénakazalban, ezért én inkább úgy fogalmaznék, hogy állást kapni könnyű, de jó állást kapni időigényes. szerintem 3-4 hónap, amíg megtalálod a legjobbat.
Ha "kvantos" akarsz lenni, akkor a pénzügy matek mestert céloznám meg, sima pénzügyön kevés a matek hozzá, de inkább vesznek fel fizikusokat, matematikusokat a WorldQuant-hoz, és egyéb presztízs cégekhez. Az a baj, hogy Magyarországon elég gyér a választék, ha van rá lehetőséged, én biztos külföldöt céloznám meg, azon belül is a financial engineering szakokat.
Pénzügyön nincs olyan sok matek, viszont kell valamennyi számviteli előképzettség (amihez persze nem kell atomtudósnak lenni azért 🙂). A vállalatok értékelését inkább a diszkontált cash-flow alapú módszereken keresztül ragadja meg, amihez a vállalatok éves jelentéseit kell használni, érteni kell a pénzügyi beszámolók, számviteli rendszerek felépítését.
Két teljesen külön világ, mégis mindenki összemossa, hisz pénzügy-pénzügy.
Ha egy-egy személyt kéne kiemelnem a két táborból, akkor az értékalapú, klasszikus "value" befektetők legismertebb alakja Warren Buffet (üzleti alap és mesterszak). Ő nyilatkozta egyszer, hogy több százoldalnyi éves jelentést olvasott el fénykorában. Ami ugye egy számviteli jelentés, és semmi köze a "matekzseniskedéshez".
Ha a kvantosok közül kéne kiemelni a legismertebb figurát, akkor James Simons-ot mondanám (fizikus doktori...) Itt egy érdekes cikk az alapjáról:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!