Azért adtak több fizetést mint kértem, mert a bérsáv alatt mondtam bérigényt?
Tavaly egy interjún bérigénynek bruttó 500.000 Ft-ot mondtam, de amikor kiderült, hogy felvesznek mondták, hogy bruttó 520.000 Ft-ot fognak fizetni.
Ennek persze örültem, de felmerült bennem, hogy mivel elég jó hírű cég lehet, hogy többet kellett volna mondanom. Lehet hogy azért adtak többet mert nem érte el a bérigényem a bérsávuk alját?
Egy kollégám azt mondta, hogy neki meg lealkudták, viszont nem tudom, hogy mennyit mondott.
Ahogy írták a normális helyeken vannak bérsávok. Azzal is tisztában vannak a főnökök hogy két hét múlva már tudják a kollégák egymás bérét, és aki nagyon alálőtt az igen rossz szájízzel fog dolgozni ha tudja hogy a munkatársa ugyanazért a munkáért jelentősen több pénzt kap.
Én nem szoktam megkérdezni hogy mennyit kér az illető. Ha az interjún úgy ítélem meg hogy esélyes a jelölt akkor megmondom hogy milyen bérsávban kaphat tőlünk ajánlatot ha ő lesz a kiválasztott.
Volt aki megmondta hogy ez neki kevés. Nem futottunk felesleges köröket.
Ez elég korrekt hozzáállás. Több helyen kéne így menjen.
Igen.
Azért szoktak emelni mert ha bérsáv alatt adnak és kiderül akkor felmond az új kolléga.
Ha egy jelölt jól teljesített az interjún és sürgős / fontos a pozi betöltése, sok volt az elutasítás, rosszak a jelöltek szoktunk emelni.
Én is megtoltam pár hete egy jelentkező bérét, hogy biztosan minket válasszon, hamarosan kiderül bejött e a stratégia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!