Miért ilyen "egymást lehúzó,elnyomni akaró" a magyar?
Szögezzünk le valamit így az elején: A mai magyarországon, főleg a fővárosban, nettó 200ezer alatt csak rabszolgatartásról beszélünk.
Ahány kérdés van itt, és valaki leírja, hogy ennyiért nem hajlandó dolgozni, jogosan, egyből betámadják, hogy jóformán mit képzel magáról, minimálbérnél többről ne álmondjon, és társaik.
Nem csak informatikusok, mérnökök, meg szakmunkás vállalkozók léteznek a világon (az utóbbiak főleg a megrendelőktől függenek).
Itt egy országos szintű összefogás kéne, hogy a sok gyökér ne vállaljon be rabszolgamunkát bruttó 200ezerért, mert soha nem lesz itt előrelépés. Az átlagember nem rendelkezik diplomával(főleg műszakival), nyugati árak vannak már (főleg élelmiszerek, ruházat stb), albérletárak is bőven nyugati árszint a fizetésekhez viszonyítva.
És mit csinál a birka magyar? Ebben a helyzetben is egymást tiporják, akarják lenn tartani.
Közben a multik, vállalkozók busásan meggazdagodnak rajtunk.
Nagyon nem tudsz mit tenni, de vigasztaljon a tudat, hogy kevés pénzért olyan hozzáállást is kap a vállalkozó.
Amúgy a fővárosban nyugodtam meghúzhatjuk a nettó 300e alatti határt, mint rabszolgatartást, mert ennél kevesebből csak vegetálni fogsz, hónapró-hónapra éldegélni, de jövőt ne tervezz belőle.
"Itt egy országos szintű összefogás kéne, hogy a sok gyökér ne vállaljon be rabszolgamunkát bruttó 200ezerért, mert soha nem lesz itt előrelépés"
A probléma az, hogy aki jól keres, az ilyennel nem foglalkozik, aki pedig az általad említett minimálbéres kategória, az többnyire nem rendelkezik olyan szellemi képességekkel, hogy egy országos szintű összefogást megszervezzen, összefogjon.
Azért nem lesz összefogás, mert az egy kockázat. Kockázat = elküldik a munkahelyéről, eladósodik, mehet az utcára.
Félelemben vannak tartva az emberek. Anyukámnak a munkahelyén egyszer volt egy sztrájk kb 10 éve, állami cég. Aki részt vett benne, az a másik héten már ki is volt rúgva.
Igen, összefogtak, de nem lett belőle semmi haszna a dolgozóknak.
A hiba, a közoktatás válságában keresendő. Nem mostanában kezdődött.
Már 50-60 éve elavult az oktatás.
Az oktatást hatalmi szempontból tették tönkre, tudatlanságban tartva a népet.
Olyan alapvető tárgyak hiányoznak, mint
- Döntés tudománya (értékelemzés, lehetőségértékelés, vizsgálat, stb.)
- Politika, propaganda ismeret és érdekérvényesítés (jogrendszer ismerete, funkciója, felülvizsgálata, szervezés és vezetés, nemzetben való gondolkodás, stb.)
- Lelki alapozás és szokások (önbizalom, önuralom, optimális időgazdálkodás, hinni, akarni, kitartani, stb.)
- Logikus életvezetés (logika tudománya)
- Tudományos gondolkodás és módszertan
- Haza-, család- és önvédelem
- Családi-, egyén- és párkapcsolat segítése (emberi játszmák felismerése, gondoskodástan, pénzügyi ismeretek, háztartástan, egészségtan, mert az egyéni hozzáállás kihat az ország működésére is, stb.)
- Intelligencia fejlesztés (eligazodás, tájékozódás, lényegmegragadás)
Tehát ameddig fejben, lélekben beteg az ember, addig a társadalom, az ország, rendszer működése is beteg lesz.
Minap felhívtak egy ismert nagy állami vonatos cégtől, valami készletgazdálkodónak jelentkeztem. Mondja a kishölgy, hogy megtetszett neki az önéletrajzom, de a megadott 540e br bérből tudna-e alkudni? Mondom legyen, mit ajánl? Mondja alap 260e bruttót.
Illedelmesen megköszöntem és elbúcsúztunk.
Nem kell ide összefogás, csak amikor ilyesmivel megkeresnek nemet kell mondani.
Ha meg van olyan hülye, aki bevállalja, azokkal én nem is akarok versenyezni.
Én jelenleg nagyon jól élek, van megtakarításom, saját ingatlan, saját autó, minden amire vágyok.
De valahogy felforr az agyvizem, amikor olvasom ezt a sok nyegle, önelégült, beképzelt választ. Európa közepén, hogy így keljen élni a 21. százdban, azért förtelmes.
És tudjátok mi a vicc? Hogy bezengették mindenhol előre, hogy nem fogják tudni kigazdálkodni ezt a szánalms br 200 minimálbért stb, le se s.zarták, meg se kottyan. Évekkel ezelőtt be kellett volna már ezt vezetni, úgy cirka 10 éve minimum. És most tarthatnák egy nagyon szánalmas bruttó 300nál.
360 ft az euró. A dolgog tetemes része import, az a pár %nyi export semmit nem tesz az átlag munkavállalónak.
Remélem az elkövetkezendő 4-5 év számos pozitív változást hoz majd, mert nagyon hamar lehúzhatjuk a rolót.
nem a cégek a hibásak, hogy nettó 130 ezreket fizetnek az alkalmazottaknak, közben rekord bevételeik vannak?
Attól még, hogy nem vagy magasan képzett, ugyan úgy értéket teremtesz bizonyos keretek között, ha foglalkoztat egy cég.
Hogy lehet, hogy ugyan az a cég, például spar, itthon minimálbért fizet az alkalmazottainak jóformán, ausztriában 1600-1800 eurókat, ugyan ezekkel az árakkal lényegében (lakhatás 2x annyi, na bumm, keresnek 5x annyit)
"Ha nem vagy elégedett fel kell mondani és keresni kell eg olyan céget ahol megfelelő a fizetés, ha nem találsz ilyet akkor nem a cégek a hibásak"
Na akkor erre mit mondasz:
Előző helyemen, nettó 380 volt a bérem.
Kiléptem, még találkoztam az utódommal, akit nevetséges 250e-ért vettek fel.
Mondtam is neki, hát téged aztán jól behülyítettek.
Több oka van. Például egy munkahelyen hetediziglen osztják a jutalmakat, aki az érdemi munkát végezte az kap a legkevesebbet, vagy nem is kap. Ha egy főni megjelenik a prijekt környékén, az már benne volt, részt vett a buliban, ergo lóvé is jár neki😃. Sokakat, sokszor megszívattak már így, persze hogy elnyomják, letapossák egymást.
Ezer ilyen példa van az élet minden területéről. Az emberek tudják, hogy a csendes, becsületest háttérbe szorítják a nagypofájúak, ezért sokan felveszik a kesztyűt és ők is olyanok lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!