Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 30 felettiek, hogy találtatok...

30 felettiek, hogy találtatok rá arra, ami érdekel titeket igazán?

Figyelt kérdés

Közel a 30hoz, még mindig nem jöttem rá, milyen szakma/hivatás érdekelhet igazán.

Érettségi után pár évet eltöltöttem az építőiparban, de mind szellemileg mind testileg lehozott az életről, ezért idén abbahagytam.

Az évek alatt összegyűjtöttem egy kis spórolt pénzt, amit nem szeretnék felélni természetesen, így "karrier váltáson" vagyok jelenleg.

Kérdsem, hogy hogy leltetek rá arra, amit szívesen csináltok, és még fizetnek is érte?:)

Nyilván a legjobb, ha az ember hobbija lesz a karrierje is egyben, de nekem sajnos nincsenek ilyen hobbijaim :)

2022. febr. 3. 13:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
76%

Hát, én 12 évesen megkaptam az első PC-met és onnantól eldőlt, mivel fogok foglalkozni...

Mondjuk annyi azért benne volt, hogy először elindultam a support és network irányba, aztán pár év után rájöttem, hogy annyira mégsem szeretem, így megcsináltam egy PTI-t és most fejlesztő vagyok, amit imádok.

2022. febr. 3. 14:09
 2/13 A kérdező kommentje:
Először én is informatikus akartam lenni, de rájöttem, hogy nagyon nem nekem való, + az iskola is megutáltatta velünk rendesen.
2022. febr. 3. 14:14
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanezzel a problémával küzdök, csak Én nő vagyok.

Dolgoztam 3 és fél évet vendéglátásban. Aztán rájöttem, hogy ugyan szeretem a szakmát, de nagyon alúlfizetnek és nem éri meg a sok túlmunka miatt. Beiratkoztam egy egyetemre, amit el is végeztem. Közben elkezdtem könyvelőirodában dolgozni... De sajnos nem ez a szakirányom és nem érzem a magaménak (a feljebb lépéshez még sokat is kellenne tanulnom). Van egy elképzelésem, hogy mit csinálnék szívesen és melyik cégnél, de ahhoz szintén tanulnom kellene még. Az ambició megvan, csak az idő tellik gyorsabban, mint szeretném. :)

Neked egyetem nem jöhet szóba? Nyelvtanulással hogy állsz?

2022. febr. 3. 14:36
 4/13 A kérdező kommentje:

Grat, azért te sokkal többet elértél, mint én :D

Angolul beszélek.

Egyetem? Hát nem tudom, egyszer belekezdtem, de nem jött be az a légkör, így gyorsan ott is hagytam.

Igazából kicsiben gondolkozok, fél - 1 éves képzés talán, és arra ha rálehetne építeni a jövőben egy egyetemi képzést, akkor talán. Nem szeretnék beleugorni egy hosszú évekig tartó folyamatba jelenleg :/

2022. febr. 3. 14:44
 5/13 anonim ***** válasza:
28%
22 eves korom ota tozsdezek, most 29 evesen ugy vagyok vele hogy biztos el fogok jutni oda hogy ne kelljen melozzak, csak a befekteteseimre tamaszkodok majd. Addig is informatikaban dolgozok, szeretem a munkam de mindig meg van nyitva a tradingview a coinmarketcap es meg jo par oldal :)
2022. febr. 3. 14:56
 6/13 A kérdező kommentje:
én is vettem cryptokat idén, kár hogy nem a mostani zuhanásnál vásároltam be :)
2022. febr. 3. 14:58
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Erthető.

Én is 4 év alatt végeztem a Bsc-vel. Az Msc már "csak" 2 év lenne, ha belevágnék (valószínű, belefogok). Sajnos ez ilyen műfaj... Sok idő ez az egyetem, aztán közben alakul, formálódik az ember elképzelése, hogy mit szeretne.

Képzést sajnos nem tudok neked ajánlani. Február 14 előtt tudsz még jelentkezni a felsőoktatásba, ha meggondolnád magad.

Ismerősi körödben nincs előtted valami példa? Pályaváltásról?

Egy nyelvtudás szerintem már előny. Erre lehet épitkezni.

2022. febr. 3. 15:01
 8/13 A kérdező kommentje:

nincs nagyon senki, aki úgymond karriert váltott. Amit melóztam, azt szerelői szinten csináltam már, tehát reálisan azt le kellett volna raknom okjn, hogy meglegyen a papír, és akár vállalkozást csinálni, de nincs hozzá kedvem már.

Lehet 10 év múlva megjön hozzá a kedvem, de nekem elég volt belőle jelenleg.

2022. febr. 3. 15:05
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Én pont az építőiparra váltottam irodai munkából, de hosszútávon az a cél, hogy belső építészettel, kivitelezéssel vagy esetleg oktatással foglalkozzak, néha-néha bevállalni kisebb munkákat.

Ilyesmiben nem gondolkodtál? Azért 10 év építőipari tapasztalattal + angollal el tudnál kezdeni külföldi befektetőknek kivitelezni (nekem ez is szerepel a terveim között, de az angol mellett azért a német is megy). Én 10 évnyi tapasztalatot nem hagynék kárba veszni, főleg úgy, hogy még nincs meg a másik irány, amibe mennél.

2022. febr. 3. 17:47
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Elvégeztem egy egyetemet, ledolgoztam a szakmámban pár évet, rájöttem, hogy ez nekem nem fekszik. Elvégeztem egy tanfolyamot és azzal kapcsolatos munkahelyre mentem megint pár évre. Elegem lett, csináltam magánvállalkozást, nem jött be az a létforma sem, így kerestem egy olyan munkát, ami a 2. végzettségemnek megfelelő, de a légkör más, mint az előzők voltak. Pont úgy voltam vele, mint te, kb 10 év volt, hogy rájöttem, hogy mivel szeretnék foglalatoskodnk mindennap és erre csak úgy jöttem rá, hogy elvállaltam munkákat és kipróbáltam őket. Pl, amikor az első végzettségemet szereztem, tényleg azt hittem, hogy szeretni fogom, de nem így lett. Ki kell próbálni a dolgokat.
2022. febr. 3. 18:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!