Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek Ellátásilánc-mened...

Szerintetek Ellátásilánc-menedzsment MSC-vel mi lenne a reális bérigény?

Figyelt kérdés

Most kezdem az utolsó évemet a Corvinus Egyetem Ellátási MSC szakán, alapdiplomám is közgazdász csak más szakon. Három éve gyakornokként dolgozom egy multinál ahol nagyjából nettó 240-250 ezret keresek havonta (most egy kis ideig valószínűleg egy icipicit többet fogok kapni a 25 év alattiak SZJA mentessége miatt)

Az igazság az, hogy így közel a célhoz már igencsak gondolkozom rajta, hogy hova tovább? :( A jelenlegi hely ahol dolgozom nem úgy néz ki, mint ahol tudnának nekem főállást biztosítani, gyakorlatilag a duálisos hallgatók élveznek előnyt és kicsit úgy érzem engem gyakornokként akarnak megtartani ameddig csak tudnak… de 2 diplomával hamarosan én nem szeretnék már gyakornok lenni, haladni szeretnék az életben és szakmailag fejlődni.

Budapesti munkahelyek felé húz a szívem, szeretnék is felköltözni a végzés előtt vagy után egyből.

Szerintetek egy állásinterjún 3 év tapasztalattal és MSC-vel milyen bérigény lenne a reális Budapesten? Nyilván a gyakornoki fizetésem alá nem szeretnék menni. Sokat tanultam érte, hogy idővel jól keressek.

Köszönöm a válaszokat!

2022. jan. 27. 14:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nekem nincs folyamatban semmilyen msc, isten őrizz :D
2022. jan. 27. 18:24
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Én is ezt végeztem el és ebben is dolgozom egy éve. Egész más területről nyargaltam át a logisztikára, (van egy másik diplomám ami inkább jogi irányultságú). Én beszerző vagyok jelenleg és egy megyeszékhelyen dolgozom nettó 250-ert. Ez nem multi, nagyjából 70-80 fős a cég.

Én nem vágyom multihoz továbbá nőként nekem mások a prioritások. Ezt értsd ugy hogy a gyerekek, családalapitas nálam előrébb van mint a karrier. Németül angolul középszinten beszélek.

De ezzel ennél többet is lehetne keresni ahogy a fentiek írták kb ilyen összegeket. S abban is igazuk van hogy a logisztika sok mindent lefed és nem fogsz érteni mindenhez profin. Engem például a termelés része vagy a raktár logisztika nem igazán mozgatott meg soha. Ellenben a beszerzés és a fuvarszervezes igen. Szerintem válaszd ki azt a területét ami leginkább érdekel és ott kezd el, aztán úgyis meglátod mennyire akarsz elmelyedni azon a területen. Idővel pedig jó sok év tapasztalattal lehetsz simán tanácsadó.

2022. jan. 27. 19:12
 13/15 A kérdező kommentje:

Kedves 12-es!

Azért 2 diplomáért és 2 nyelv tudásáért egy megyeszékhelyen nem azt a bért kapod ami neked jogosan járna :(

Persze ahogy olvasom, neked nem is ez a fő célod, más számodra a prioritás, de egyszerűen szégyenletesnek találom azt, hogy a te tudásodhoz felajánlottak egy ilyen alacsony bért. Azért egyik megyeszékhelyen sem olcsó az élet.

Hozzám Szolnok van a legközelebb, nevetséges fizetésekkel.

2022. jan. 27. 21:40
 14/15 anonim ***** válasza:

Egyébként igazad van tényleg kevés. De lassan tényleg szülni szeretnék és már ezért nem akarok nagyot váltani.

Sok sikert kívánok hogy érd el azt amit szeretnél :)

2022. jan. 27. 21:48
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Milyen területen vagy gyakornok most?

Én a saját példámból kiindulva, az ilyen logisztikai/ellátási lánc/ vevői koordinátori állásokat tudom ajánlani. Bár nem éppen rakétatudomány, de előnye az, hogy több osztály munkáját koordinálod, látod át, integrált szemléleted lesz, így pár év alatt hogy ha okosan csinálod, egyre feljebb lepkedve, el tudsz már helyezkedni konkrétan supply chain manager szintű pozikban is. Egyetemről kiesve nem igazán.

A fizetés az jó kérdés, első körben 450-500 körülire lőném be a fővárosban (mivel 3 éve nem mozgolódtam, nem igazán tudom hogy most hogy all a piac ezen a területen, nálunk meg elég nagy lemaradásban van a bérszínvonal).

De a fizetésnél fontosabb az, hogy olyan pozícióban tudj elhelyezkedni ahol minőségi tapasztalatot tudsz szerezni. Hiába fizetnek jól, ha egy átlag SSC-nél csak azt tanulod meg hogy hova kell kattintani.

2022. jan. 27. 23:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!