Pesten nettó 400 ezer ft-ból meg lehet élni egyedül?
Félre ne értsetek, nekem full mindegy, hogy mivel jártok. Nekem azzal van bajom, hogy ilyen tanácsokat osztogattok, és leírjátok, hogy FELESLEGES.
Nem lehet mindent a "megéri-e" szempontból vizsgálni.
30. és 31.
ÁLLJ!
Akkor félreértettem valamit.
Én azt hittem, hogy ti minőségi járművekről beszéltek, nem 1-2M-es fostalicskákról.
Mert NEKEM, inkább TAXI, mint ilyen fostömlők.
A másik:
Ha valaki Budapesten lakik és autót tart, miből következtettek arra, hogy főleg a városban, a dugóban fogja használni? Ti nem jártok el otthonról, csak dolgozni?
ahol jár egyáltalán a metró ott lehet alternatíva
csak tudod van összesen négy metróvonalunk, és olyan városrészeket nem is érint mint komplett délpesti lakótelepek, újpest központtól északra, keletitől keletre a bosnyák irányába, az örsön túl, kelenföld után, óbuda-békásmegyer
én mondjuk pesterzsébeten lakom, és ha el kellene jutni bárhova ebben a városba, az egy-másfél órás túra, ami autóval sokszor csak 20 perc
ez akkor sem teljesen mindegy, ha mondjuk nem kell a gyereket hurcolni, vagy rendszeresen nagyobb dolgokat vásárolni
Számomra pont hogy Budapesten van relevanciája az autónak, vidéken ahol minden elérhető gyalog 30, bringával 10 perc alatt, tényleg semmi értelme. Budapesten, ahol átlagosan napi szinten 40 km-t utazok, kell az autó. Körülbelül 70 percet ülök az autóban egy nap. Az utóbbi 2 hónapban gyakran jártam BKV-val dolgozni, mert az új munkahelyemen nem megoldott a parkolás. 130 perc volt csak a munkahely oda-vissza, inkább kifizetem az utcán a parkolást amíg nem lesz beállóm a cégnél.
Hétvégente rendszeresen próbálom mellőzni az autót, mivel nem rohanok sehova. Azon az útvonalon amit autóval 10-15 perc alatt megjárok, 40-50 percet állok a BKV-n.
Nem gyorsabb a BKV, még úgy sem, hogy az utóbbi 3-5 évben valóban drasztikusan megnőtt a forgalom a fővárosban.
A célra egyébként egy ~500 eft-os fostalicskát (bár az utóbbi 2 évben üzemanyagon, kötelezőn kívül 0 ft-ot költöttem rá) használok, eszem ágában nem jutna 2 milliót, főleg nem 15-öt költeni autóra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!