Mennyit keres egy villanyszerelő ha alkalmazott v ha vállalkozó?
Ha alkalmazott akkor napi 15-25k között.
Ha pedig vállalkozó akkor napi 25-75k között.
Tapasztalat, alkalmazottként, nettó 350-400 környékén, minimálbérre bejelentve, napi 8-10 óra, Budapest.
Vállalkozóként ugye attól függ milyen munkáid vannak, szerintem ritka azért, hogy 1.5 millát tisztán összeszedjen valaki minden hónapban, inkább az hogy az idődnek meg magadnak a saját ura vagy.
Amúgy ha nagyon akarsz szakítani, sokkal kevesebb munkával mint egy villanyszerelőjé, menj el gépésznek.
Alkalmazottként 2500-2800ft nettó órabérrel szoktak bejelenteni. Szürkén 1500-2000ft nettóval jelentenek be, és zsebbe megy még egyszer annyi. Vállalkozóként 4-8 eft-os órabérrel lehet számolni a piacon, tevékenységtől függ. Nyilván vannak ennél magasabb egységárú munkák, de nem az az általános hogy egy villanyszerelő 10-en ezer ft-os órabérben tevékenykedik. Szolnokon a Széchenyi lakótelepen egy csillárt a 20m2 szobába kiszállással feltesznek neked 8-10 eft-ért. Budán az 1. kerületben pedig ugyan ez a művelet a lámpa árának ~10%-ába kerül. Ami egy 8-900 eft-os csillár esetében már tízszer annyi. Időben pedig nem tízszerese, maximum duplája.
Amit az #1 válaszoló írt, nagyjából fedi a valóságot.
4, te villanyszerelő vagy? Mert én igen, szerintem nagyobb rálátásom van úgy, mint neked, aki úgy hallotta a sarki zöldégestől.
Egyedül elég nehéz villanyt szerelni, ezért kell egy alkalmazott is a vállalkozónak, amiket te írsz, hogy nettó 2800as órabér + 2000 zsebbe, ez már kb bruttó 6500 órabér. TEhát amiket írkálsz, ahhoz kell egy bruttó 25-30ezres órabér a vállalkozónak, hogy megérje egyeáltalán csinálni.
Egy lakásfelújítás, ami 5-7 munkanap az átlagosan 500ezer ft környékén van, amiket te itt felvázolsz azzal a számítással napi 8 órával 200ezer ft/nap munkadíj lenne, alsóhangon 1 milla. És 2 ember általában kevés egy teljes lakáshoz, ha haladni is akarsz, akkor még egy segédmunkás napi 15-20ért, ha már ilyen bőkezű vállalkozó vagy.
A helyi elhelyezkedés mennyire jatszhat be a matekba?
Azaz bp vidék.. ?
#6 Villanyszerelő, műszerész, villamosmérnök és automatikai technikus vagyok, mindegyik szakmában van megélhetési szintű tapasztalatom. Nekem is van rálátásom a villamosiparra.
Én azt írtam, hogy nettó 2500-2800 ft-os órabérrel bejelentenek, VAGY 1500-2000-el jelentenek be és még egyszer annyit kapsz feketén. Talán azt hagytam ki, hogy budapesti bérekről beszélek. Senki sem beszélt bruttó 6500-as órabérről. Oszd el kettővel. Az reális. És össze is értünk. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!