Tanulmányi szerződés hossza?
Sziasztok!
Ha a cégem írat alá velem egy tanulmányi szerződést, mert 100%-ban kifizeti egy képzésem árát, ami 5 hónapig tart, akkor a tanulmányi szerződésben milyen hosszan köthet hozzá a céghez? Feltéve természetesen, hogy elvégzem az iskolát.
A jog így szól:
A tanulmányi szerződésben a munkáltató vállalja, hogy a tanulmányok alatt támogatást nyújt, a munkavállaló pedig arra kötelezi magát, hogy a megállapodás szerinti tanulmányokat folytatja és a képzettség megszerzése után a támogatás mértékével arányos időn - de legfeljebb öt éven - keresztül munkaviszonyát felmondással nem szünteti meg.
Ebből én azt veszem ki, hogy 5 hónapnál hosszabb szerződést nem írathat alá velem? A kötbér összege a cég által támogatott összegtől milyen mértékben térhet el?
Arányos:
120 ezres 5 hónapos tanfolyamra 4-5 hónap
1,2 M tanfolyamra simán arányos akár 2 év is
Leginkább a képzésre fordított összeg és a fizetésed arányában szokták ezt megállapítani. Szóval lehet pár hónap, de 1-2 év is.
Nekem 2 évet írattak alá a 3 éves egyetemi képzésre, de ott én pénzbeli juttatást nem kaptam, csak fizetett szabadnapokat a konzultációkra és vizsgákra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!