Érdemes asztalosnak tanulnom?
Figyelt kérdés
Épületasztaloson gondolkozom leginkább. Imádok bütykölni, ha itthon éppen az egyik nyílászáró "rosszalkodik", beállítom, bár ehhez nem kell akkora tudomány, mivel gerébtokos ablakok vannak a házon, de abszolút érdekel a dolog. Plusz megcsodálok egy szép faablakot is, hogy milyen jó lenne, ha én is le tudnék egy olyat gyártani. Érdemes belevágnom? 25/F2022. jan. 23. 01:44
2/9 anonim válasza:
Minden szakmában hiány van,ha még érdekel is vágj bele.
3/9 anonim válasza:
Az asztalos és az ács is keresett itthon jelenleg. Jobban mint a felsőfokú vegzetsegek jó része.
4/9 anonim válasza:
Érdemes. Kevés jó asztalos van, aki van, az meg le van terhelve a sok munka miatt. Sokszor hetekig nem tudnak új munkát vállalni annyi van rajtuk. Ha tényleg érdekel, és úgy érzed, van hozzá érzéked, megéri szerintem.
5/9 A kérdező kommentje:
S milyen lehet a jövője ennek a szakmának?
2022. jan. 23. 15:51
6/9 A kérdező kommentje:
Csak mert mindent automatizálnak. Kicsit szomorú is vagyok emiatt, rengeteg szakmát kilőttem emiatt. Átesünk a ló túloldalára, én úgy érzem.
2022. jan. 23. 16:00
7/9 anonim válasza:
Hát azért az automatizálás nem hiszem, hogy ezt a szakmát különösen érinti. Lehet, hogy egy sablon bútordarabot összerak neked egy gép, de az kb. olyan is, meg megnézném, hogy egyedi mintákat, faragást stb-t hogy tesz bele egy gép a fába, plusz egyedi elemek készítése. Nálunk is vannak olyan asztalosok, akiknek annyiból áll a "munkája", hogy előre legyártott sablon faroslemezekből összetákol szekrényeket, meg konyhabútorokat stb, ebből is meg lehet élni, de egy igazi asztalos az saját maga is képes a fát megmunkálni, méretre szabni, dolgozni vele. Olyan igazi bútorokat, mint a régi antik szekrények stb, nem igen rakna össze egy gép.
8/9 anonim válasza:
3 év múlva a gyakoris senior programozók fogják a bútorösszeállító robotokat is beprogramozni, méghozzá a jakuzziból, napi 2 órában nettó 2 millióért. ;-)
9/9 anonim válasza:
Fix méretű otthon is könnyen osszeszerelhető bútorokat legyart a gyàr. De azért az esetek többségében ki kell menni a helyszínre felmérni mert egyedi méretek vannak, egyedi kèrèsekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!