Dolgozzak vagy üljek itthon?
Mondjuk én is pont a startkártya miatt nem megyek el melózni akárhová. Ugyanis eddig a szakmámban mindenhol kérték volna... És én már nem vagyok rá jogosult életkor meg pályakezdői státusz alapján, viszont 1 év után a munkaügyi központ ad egyet, ez START PLUSZ lesz, ami tényleg 2 évig érvényes, viszont a sima csak 1 évig érvényes felsőfokú végzettség esetében. Én e hó végétől leszek rá jogosult, de ha eddig elmentem volna valahova máshová, akkor később megint 1 évet kellett volna várni rá regisztrált munkanélküliként, ha később megint akarom.
Szóval ha olyan helyekre jelentkezel, ahol kérni szokták, akkor bizony érdemes meggondolni ezt. Amikor van amúgyis negyven jelentkező, akkor nyilvánvaló, hogy azt fogják felvenni, aki kevesebbe kerül nekik, szóval ha nincs tapasztalatod a szakmában, akkor enélkül esélyed sincs, mert úgyis találnak olyat, aki jogosult rá.
Ami viszont az óvónőt illeti, azt nem magánszemélyek szokták alkalmazni, hanem közintézmények, nemde? Ott meg közalkalmazotti bértábla van, nem hinném, hogy ott számít a startkártya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!