Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Dolgozzak vagy üljek itthon?

Dolgozzak vagy üljek itthon?

Figyelt kérdés
Ebben az évben juniusban végeztem óvónőként a főiskolán, de sajnos semmi munkalehetőség nincsen a szakmámat illetően itt a lakóhelyemen, pedig nagyon sok helyre beadtam a pályázatokat, de semmi.Viszont a pénzre pedig szükségem lenne,mert a szüleimnél lakunk a vőlegényemmel,de elszeretnénk innen költözni, mert igy ez nem jo nekünk.Ezért ugy gondoltuk, hogy mivel ő dolgozik, de az ő fizetése erre a célra nem elég, ezért én is dolgoznék. Hát fel is vettek 1 gyárba, de az édesanyám azt hajtja, hogyha én most elmegyek a gyárba dolgozni akkor az a gyár felveszi utánam a támogatást,mivel pályakezdő vagyok és ezért engem ő szerinte soha többet nem fognak a szakmámba felvenni dolgozni, mert ő szerinte mindenki a támogatásra hajt...... Most mit tegyek? Egyáltalán igaz ez, hogy akkor nem fognak felvenni óvódába dolgozni, ha most kb 1 fél évet gyárba dolgoznék?
2010. szept. 9. 09:59
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, és a segítséget!!
2010. szept. 9. 13:47
 12/12 anonim ***** válasza:
75%

Mondjuk én is pont a startkártya miatt nem megyek el melózni akárhová. Ugyanis eddig a szakmámban mindenhol kérték volna... És én már nem vagyok rá jogosult életkor meg pályakezdői státusz alapján, viszont 1 év után a munkaügyi központ ad egyet, ez START PLUSZ lesz, ami tényleg 2 évig érvényes, viszont a sima csak 1 évig érvényes felsőfokú végzettség esetében. Én e hó végétől leszek rá jogosult, de ha eddig elmentem volna valahova máshová, akkor később megint 1 évet kellett volna várni rá regisztrált munkanélküliként, ha később megint akarom.

Szóval ha olyan helyekre jelentkezel, ahol kérni szokták, akkor bizony érdemes meggondolni ezt. Amikor van amúgyis negyven jelentkező, akkor nyilvánvaló, hogy azt fogják felvenni, aki kevesebbe kerül nekik, szóval ha nincs tapasztalatod a szakmában, akkor enélkül esélyed sincs, mert úgyis találnak olyat, aki jogosult rá.

Ami viszont az óvónőt illeti, azt nem magánszemélyek szokták alkalmazni, hanem közintézmények, nemde? Ott meg közalkalmazotti bértábla van, nem hinném, hogy ott számít a startkártya.

2010. szept. 9. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!