Alacsonyabb IQ-val esélytelen, hogy programozóként érvényesüljek vagy simán van esélyem rá?
Voltam korábban egy Mensa-s IQ teszten ahol ez az eredmény jött ki:
"104-107 - ...a teszten jobb eredményt ért el, mint az emberek 60%-a"
Mivel a programozás elég jövedelmező szakma és manapság otthonról vagy irodában 4 munkanapot is lehet dolgozni így eléggé szimpatikus főleg, mivel gazdaságinformatika BSc végzettségem is van, tehát annyira nem áll távol tőlem az informatika (igaz azt 2-szer annyi idő alatt végeztem el szakváltással talán az alacsony iq-m miatt).
Viszont ez a teszt nagyon elbizonytalanított és már azon is gondolkoztam, hogy az eredmény miatt felmondok a jelenlegi munkahelyemen (félig-meddig szakmába vág) és inkább kitanulok egy egyszerű szakmunkát ami az intelligenciahányodasomhoz jobban illik.
De mégis van némi vágyam a kötetlen programozói/informatikai munkakörülmények iránt, de nem tudom, hogy ilyen képességgel van-e értelme belekezdeni vagy inkább felejtsem el. Nyilván ha az alacsony IQ-m miatt drasztikus szenvedéssel és sokkal nagyobb melóval érném el azt a szintet, mint más átlag programozó csípőből az se normális, szóval akkor inkább hanyagolom az ötletem. 28 vagyok amúgy
Szerintetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!