Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Alacsonyabb IQ-val esélytelen,...

Alacsonyabb IQ-val esélytelen, hogy programozóként érvényesüljek vagy simán van esélyem rá?

Figyelt kérdés

Voltam korábban egy Mensa-s IQ teszten ahol ez az eredmény jött ki:

"104-107 - ...a teszten jobb eredményt ért el, mint az emberek 60%-a"

Mivel a programozás elég jövedelmező szakma és manapság otthonról vagy irodában 4 munkanapot is lehet dolgozni így eléggé szimpatikus főleg, mivel gazdaságinformatika BSc végzettségem is van, tehát annyira nem áll távol tőlem az informatika (igaz azt 2-szer annyi idő alatt végeztem el szakváltással talán az alacsony iq-m miatt).

Viszont ez a teszt nagyon elbizonytalanított és már azon is gondolkoztam, hogy az eredmény miatt felmondok a jelenlegi munkahelyemen (félig-meddig szakmába vág) és inkább kitanulok egy egyszerű szakmunkát ami az intelligenciahányodasomhoz jobban illik.

De mégis van némi vágyam a kötetlen programozói/informatikai munkakörülmények iránt, de nem tudom, hogy ilyen képességgel van-e értelme belekezdeni vagy inkább felejtsem el. Nyilván ha az alacsony IQ-m miatt drasztikus szenvedéssel és sokkal nagyobb melóval érném el azt a szintet, mint más átlag programozó csípőből az se normális, szóval akkor inkább hanyagolom az ötletem. 28 vagyok amúgy

Szerintetek?

2022. jan. 16. 15:14
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
#10: Igazából az igazságot akarom hallani és ha valóban így van, akkor már egyúttal szeretnék is tanácsot kérni, hogy milyen más pálya iránt kutakodjak, ha emiatt ott tervezem hagyni az informatikai területet.
2022. jan. 21. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!