Ha pedagógusként kéne elhelyezkedned milyen tanár/pedagógus lennél legszívesebben? Miért?
6 év egyetem, nettó 172-es fizetés??? 😂😂😂
Bármelyik középiskolában megszerezhető szakmával háromszor ennyit keres az ember.
Nekem 5 év volt az egyetem, nem 6. Nem tanári/pedagógus diplomám van, csak átmenetileg kötöttem ki az egyetemi oktatás-kutatásban, de terveim szerint már nem sokáig.
Igen, ennyi a fizetés, egy pályakezdő 18 éves bolti dolgozó többet kap. Hiába a jeles diploma, kitűnő szakdolgozat, két nyelvvizsga publikációk. Mindig utólag okos az ember. A mai eszemmel ha az időben visszamehetnénk biztos nem egyetemre mennék, hanem valami szakmunkásképzőbe és a többszörösét megkeresném a mostaninak. De sajnos már ez van, ezzel kell főzni.
Nekem vannak tanár végzettségű ismerőseim (angoltanárok), sőt a cégnél is dolgoznak ilyenek.
A többségük egy percet nem dolgozott benne, ha a gyakorlatot nem számoljuk.
Azért tanultak annak, mert ott nem volt matek, fizika meg hasonló tárgyak, de mégis lett egy diplomájuk, ami a multicégek világában egy belépő, még akkor is, ha "csak" tanári diploma.
"jelenleg is egyetemen tanítok. Bár nem vagyok pedagógus."
Hát ez az, hogy az egyetemeken nem pedagógusok tanítanak, úgyhogy nem teljesen stimmel a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!