A bérolló összecsukódása fizetésemelési szempont lehet?
Az emberek megszokták hogy a bérüket és a minimálbért jókora szakadék választja el.
De a minimált évről évre emelték, míg a helyi bér az maradt. A bérolló csukódik csukódik, egyre összébb.
Már csak alig bruttó 20E ft van a minbér és az itteni bérek között. És az emberek hozzászoktak hogy legalább 80-100E különbség van.
Ez elegendő indok az emelésre?
Persze egyre többen vannak akik nem várnak és nem követelnek semmit, csak simán elhúznak.
Szerintem ez így önmagában hülye megfogalmazás.
Az normális, hogy az ember elégedetlen, mert összecsúsztak a bérek, akár a kezdők is annyit keresnek, mint egy több év tapasztalattal rendelkező egyén, vagy mert már a bérminimumot, vagy a minimálbért keresi. Ellenben ezt azzal indokolni, hogy "megszoktam egy bizonyos bérkülönbséget", elég hülyén hangzik.
Nem. Semmilyen hatással nincs rád, hogy a minimálbért keresők hogy élnek.
Amúgy ha valahol nem emelnek inflációkövetően, akkor én nem várom meg, míg a minimálbér utoléri a bérem, hanem keresek másik àllást.
Álljunk már meg,miért kell indok a béremeléshez?Az indok az hogy ha nem adják meg elhúzol a pcsába.
Az teljesen mindegy hogy neked éppen miért kell több pénz,senkit nem érdekel hogy neked új autóra vagy felújításra kell-e.
Nem kell magyarázkodni,ha adnak többet maradsz ha nem akkor keressenek mást.
De olyan munkahelyen/pozícióban ahol ennyit fizetnek nem lehet semmire számítani,szinte biztos azt mondják hogy akkor menj.Ha odamennél blöffölni különböző indokokkal akkor biztos nem adnának semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!