Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megsértődött a futár, mert...

Megsértődött a futár, mert nem adtam borravalót?

Figyelt kérdés

Többnyire kaját szoktam rendelni mostanában, de egyszerűen már nincs apróm itthon, alapvetően nem használok készpénzt, de ami volt azt már odaadtam.

Egy ideig volt a foodpandan hogy lehet online borravalót adni, de egyre kevesebb étteremnél van ez az opció, így egyáltalán nem adok, ha online nem lehet.

A múltkor nem adtam borravalót és láttam, hogy csalódott volt a futár és bevallom rosszul éreztem magam emiatt, de idegesített is, mert nem nekem kéne a fizetését kipótolnom, csak megértem, hogy milyen sokat dolgoznak, azért adok pénzt, ha tudok.

Kifejezetten felbosszantott ez az ember.

Komolyan mit képzelnek egyesek, nem neki kéne elvárásokat támasztania felém, hanem fordítva.

Futárok, ti mit gondoltok, ha nem kaptok borrvalót? Miért nem adott az illető?

2022. jan. 12. 12:19
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
85%
Én sem adok már, mióta szinte soha nem használok kp-t. Szerintem a borravaló ideje lejárt.
2022. jan. 12. 21:52
 12/27 anonim ***** válasza:
82%
#11, nagyon szeretném ezt hinni!!
2022. jan. 12. 22:49
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

#11: Én is kb így vagyok vele. De ha kivételes kiszolgálást kapok, azt honorálom. Pl. mikor az étteremben a környezet is szép volt, a személyzet kedves, a kutyámnak kérés nélkül hoztak vízet és a kaja is fenomenális volt. Na ott hagytam is rendesen borravalót.

Vagy mikor a pizzafutár esőben/hóban jön és gyalog felhozza a pizzát a 10.-re (ha nem működik a lift), neki is adok borravalót.

Ellenben mikor a menüt hozza a futár és flegmán kitámasztja a liftajtót, hogy az alatt az 1 perc alatt ne vigyék el, amíg kifizetem, na neki nem adok.

2022. jan. 13. 08:26
 14/27 anonim ***** válasza:
83%
Na pont a futárok azok, akik egyébként nagyon jól keresnek, szóval ne legyen senkinek lelkiismeret-furdalása.
2022. jan. 15. 20:37
 15/27 anonim ***** válasza:
65%
Kajafutár vagyok,mellékállásban,szinte hobbiból..Diploma mellett..Ha kapok nagyon boldoggá tud tenni,s látszik az arcomom de amúgy egy pörgös nap 4-5000-es nettó órabér összejön..S végre el is kezdten fogyni:-)Szóval nálam a 200Ft-kat a gyerek perselyébe rakjuk..Abból kap mindig legot:-)
2022. jan. 18. 00:55
 16/27 anonim ***** válasza:
86%

4-5 ezer nettó óránként? Bakker, szoftverfejlesztőként nem keresek ennyit.

De akkor innentől tényleg nem fogom sajnálni a futárokat, pláne, hogy Foodpanda felverte az árakat. Előtte kb minden kajáldából ingyenes volt a kiszállítás, Foodpanda óta meg 300-400 forint is van a kiszállítás díja, plusz amelyik étteremnek van saját futára, ott jellemző, hogy ha közvetlen tőlük rendelsz, akkor maga a kaja is olcsóbb, mint Foodpandával.

2022. jan. 18. 09:48
 17/27 anonim ***** válasza:
82%

#16, egy kínai kajálda kocsival 5 perc. Elmentünk személyesen elvitelre 2100 Ft volt a 2 adag kaja. Ha rendeltük volna akkor szállítással 4100 Ft.

Ki fog kopni a foodpanda is lassan ilyen árak mellett. 🤦🏻‍♀️

2022. jan. 18. 10:31
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Meg fogják érezni, hogy szép kártyával lehet már élelmiszert is venni boltokban februártól ;)
2022. jan. 18. 11:01
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Amugy … a szállítási díjakat nem a foodpanda határozza meg, hanem az éttermek.

A foodpanda a rendelés árának egy adott százalékát veszik el, emiatt az étterem felemeli az árait.

Rettenetesen alacsony profitot realizál a cég. Pár százalék összesen, szóval minden amit kifizetsz az operációs költségre és marketingre megy.

Ha akarnának sem tudnák megváltoztatni az árakat.

Ha a futárok bérét csökkentik, 2-3 órás csúszások lennének mert nem lenne futár.

Ha a marketiget csökkentenék és nem költenének csak az oktogonnál nagy hírdetésre el egy kisebb lakás árát akkor nem lenne rendelés.

Főleg a névváltás miatt fontos.

2022. jan. 18. 11:01
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

#19, megértem, hogy ilyen árba kerül, és nem tudják csökkenteni az árakat. Relatíve jól keresek, de mégis azt mondom, hogy ennyiért én már nem rendelek. És szerintem nem egyedül leszek.

Rendeltünk eleinte olcsóbb kifőzdékből, kb. 2000/adag volt, száraz és hideg volt. Akkor már inkább veszek egy csomag mirelitet (1000 Ft) egy csomag mirelit krumplit (400 Ft) és van 4 adag kajám. Frissen.

2022. jan. 18. 11:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!