Hogy kaphat egy iskolában egy 8 elemis gondnok magasabb bért mint egy diplomás tanár? 220 nettó szemben a pályakezdő diplomás tanár 150 (most már 170)nettójával?
Nincs igazad. Miert adna az allam 500k fizetést ha 180ert is elvegzik a munkat?
Azert nem kell egyetem hogy a kereslet/kinalat elvet megertsd...
A nok elvarjak az egyenloseget, de a ferfiak nagy resze nem olyan hulye hogy ennyi penzert dolgozzon... A tanugy jo peldaja annak hogy a nok miert keresnek atlagosan kevesebbet, mert olyan melokat vallalnak ahol ehbert adnak + akkor se valtanak ha több even at megalazzak oket.
Egyszeru dolgok ezek :)
Kedves kérdező, sajnos a #2-nek és az #5-nek igaza van, egyelőre ennyiért is vannak tanárok, úgy-ahogy, de megcsinálják a munkát, még nem tört ki a botrány vagy a tanársztrájk, és nem mondták azt a tanárok tömegesen, hogy ennyiért nem dolgozunk.
Ha majd lesz ilyen, vagy sok tanár elmegy inkább a Lidl-be pénztárosnak vagy call centerbe melózni, és sorozatos botrányok vagy sztrájkok törnek ki, akkor esetleg normális bért kapnak. Addig marad ez a szint sajnos.
A gondnokot pedig tippem szerint egy külsős cég küldi oda, és valószínüleg rá nem vonatkozik a bértábla.
"Nincs igazad. Miert adna az allam 500k fizetést ha 180ert is elvegzik a munkat?"
Mundjuk mert a tanár sokkal fontosabb hivatás, mint pl a focista vagy a divattervező. A Finnek ezt felismerték, látszik is az eredménye annak, hogy ott tisztességes bért adnak a tanároknak. Hát a magyar kúrmány nem ad.
"Azert nem kell egyetem hogy a kereslet/kinalat elvet megertsd..."
De ahhoz se, hogy az ember átlássa, hogy az oktatás a gazdaság jövője szempontjából kulcskérdés.
"Ha 170 nettó a fizetésed, akkor gondolkozz el az életeden…"
Nekem még nettó 170 sincs a bérem, akkor én min gondolkozzak el...
meg ha elgondolkodtam akkor mi van?
"Nekem még nettó 170 sincs a bérem, akkor én min gondolkozzak el..."
Azon, hogy hol rontottad el az életedet.
"meg ha elgondolkodtam akkor mi van?"
Akkor javítasz az helyzeteden, pl azzal, hogy elmégy tanulni. Már a nettó 170 ezer is nevetséges éhbér, amiből nem lehet normálisan megélni, hát még a kevesebb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!