Pénzügy és számvitel vagy nemzetközi gazdálkodás a piacképesebb alapszak?
Pénzügy picit jobb pénzügyi és számviteli tudást ad, ahol nagyon nagy a munkaerőhiány.
Az NG tulajdonképpen a "multis közgazdász" alapszak, lesz logisztika, pénzügy, számvitel, mikro, makro, marketing, de semmiben sem mélyedsz el még. Jó szak, én ezt végeztem, a szaktársaim elképesztően sokféle irányba mentek dolgozni, valódi tőzsdei brókertől marketingeseken át a logisztikusokig, de van hr-es, könyvelő, saleses és ilyen befektetési elemző arc is, és nekem sincs okom a panaszra. Ha elmúltam volna harminc, az egyenesebb úton mennék viszont, és a pénzügyet választanám.
Sok sikert!
Melyik egyetemre tervezel menni?
Nagyon köszönöm a részletes választ!
Nekem az ELTE képzése tetszik a legjobban, mert angolul is hallgathatók a tantárgyak, valamint relatíve friss az intézet, ezért reménykedek abban, hogy nem 30-40 éve bebetonozott múmiák tanítanak. A másik végzettségemmel már végignyomtam két egyetemi képzést, így vannak rossz tapasztalataim.
Ha jó vagy nyelvekből mindenképp az NG-t válaszd, ha megtetszik a számvitel és a pénzügyi dolgok, akkor még mindig át mehetsz PSZ-re, legalábbis az ELTE-n. De szerintem minden egyetemen első évben ugyanazt tanulják a közgáz szakosok.
Mesterre is nagyon sokféle képzésre tudsz menni NG-s diplomával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!