Miért gondolják egyes munkáltatók, hogy a home office azt jelenti, hogy az alkalmazott 24/7 készenlétben áll?
Szerintem kissé félreértelmezi pár cég/vállalkozó ezt a home office dolgot. Már nem egy helyen szembesültem vele, hogy elbüszkélkedve mondják, náluk 3 nap home office lehetőség van a 2 nap normál 8-17 irodai jelenlét mellett. "cserébe" viszont ha este 8-kor felhívnak, vagy küldenek egy e-mailt, neked akkor haptákba kell vágni magad és elintézni a feladatot. Ugyanez hétvégén. És ettől iszonyú progresszívnek érzik magukat.
Ti is tapasztaltok ilyesmit?
Ha 8-17-ig szól a munkaidőd akkor addig kell vele foglalkoznod otthon is, nyilván ha valami nagyon fontos bejön és esetleg 17:10ig kell egy beszélgetést folytatni akkor az belefér, de azért este 8-kor ne hívjon, se hétvégén ami nem is a munkanapod. Ezt tisztázni kell.
Ha meg e-mailt küldenek este 8-kor azt miért figyeled?
Szintén miért veszed fel a telefont este 8-kor vagy hétvégén? Céges telefon vagy saját? Ha céges akkor kapcsold ki, ha saját akkor meg ne zavarjanak módot be és csak azok hívhatnak akiket a listára teszel.
Ha meg ez se megy és leteremtenek érte hát akkor új munkahely.
Egyszer próbálták számon kérni, hogy miért nem vagyok elérhető munkaidőn kívül.
Elég morcos tudok lenni és elmagyaráztam, hogy csak azt vállalom ami a szerződésemben van és ha esti munkát akarnak az túlóra elrendelő és éjszakai pótlék.
Ugyanez hétvégével.
Azóta békén hagynak de a munkatársaim többsége belemegy, hogy puszira dolgozik.
Volt már olyan munkahelyem ahonnan kirúgtak mert nagy a szám de ez benne van a pakliban és nem is bánom ha ilyen helyről küldenek el.
Mert a magyar munkavállalókat strihelni küldte ki a kormány az útszélére, annyira a munkáltatók felé billen a mérleg nyelve. Kb. bármit megtehetnek és meg is tesznek, mert ezért telepítik a cégeiket ide, a félperiféria, nem pedig vmilyen Ny-Európai országba.
Én is ezért mondtam fel a korábbi mhelyemen.
Persze vannak normális munkáltatók is, de sajnos nem az az általános sztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!