Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkavállalás egyetem után ?

Hapcyy kérdése:

Munkavállalás egyetem után ?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Jelenleg járműmérnök szakos hallgató vagyok az egyetemen, ha minden jól megy 1 év és végzek. Egyetem mellett dolgoztam több évet gyakornokként, voltam már irodista és ételfutár is.

A nagy gond az, hogy nem tudom mivel szeretnék foglalkozni az egyetem befejezése után.

Szakmát már nem szeretnék tanulni, így is 25 éves leszek mire végzek és még semmi félretett pénzem nincs, még semmit nem tudtam kezdeni az életemmel.

Több ötlet is felmerült, de mind csak elméleti szinten. Nem feltétlenül akarok olyan téren dolgozni amihez szükéges a diploma, ugyanis a gyakornoki éveim alatt én eldöntöttem, hogy nagy multi cégnél gyárban nem szeretnék dolgozni.

A kérdésem az lenne, hogy ti miket javasolnátok ? Akár külföldi munka, akár belföldi. Mindenkitől csak azt lehet hallani, hogy külföldre kell menni dolgozni, de senki nem mond semmi konkrétumot hogy mit.

Mi az amivel pénzt lehet keresni ? Milyen olyan munka van, ahol félre tudok rakni egy lakásra vagy esetleg egy házra és busszal vagy egy 20+ éves autóval kell járnom ? Milyen városokban vannak lehetőségek nálunk ?

Bármilyen ötletre vagy tanácsra kíváncsi lennék, hogy mik a tapasztalaitok ilyen téren. Az egyik barátom a mozdonyvezető lehetőségét is felhozta példának, elvileg ott néhány év tapasztalattal már ilyen 400-500 nettót is meg lehet keresni.

Köszönöm a válaszokat előre is.

2022. jan. 7. 13:00
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Logisztikát nem tanultál érintőlegesen? Azokat keresnek, és irodai.

Van több volt évfolyamtársam, aki külföldön dolgozik, bár közülük egy volt gépész, ő talán Svájcban van; a másik kettő közlekes (Kanada, Ausztrália, szóval nem a szomszéd).

2022. jan. 8. 00:04
 12/12 A kérdező kommentje:

Igazából pont hogy csak érintőlegesen tanultam. Volt pár tárgyam ami arról szólt, de nagyjából ennyi.

Olyan messzire talán nem akarnék kimenni. Még egy Németországot tudnék elképzelni, de sajnos nagy hátrány, hogy hiába beszélek jól angolul a német szinte alig megy.

2022. jan. 8. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!