Szakmabeli munkáknál kötelezően kell a munkáltatónak fizetni a tömegközlekedési bérlet árának 86%-át, vagy ez csak egy opció?
Akkor a #8-as mi a francról beszél?XDDD
Egyébként, akkor ha így lenne hogy busz-vonat-vonat, ahogy írtam is úgy olvastam, hogy csak az egyik bérlet 86%-át kell fizetniük, akkor mondhatják azt hogy csak az egyik vonatét, vagy a buszét fizetik?
Valamint ha alkalmazásból veszem ezeket, akkor is elfogadható? (ott is tudok számlát kérni vonatra, buszra nem tudom)
Nincs olyan, hogy csak az egyiket. Ha neked átszállással kell egy MÁV és egy VOLÁN jegy / bérlet akkor mindkettőt téríteni köteles a munkaadó.
A 8-as nyilvánvalóan azt sem tudja melyik bolygón van...
A helyi bérletet csak akkor kell ilyen esetben megtéríteni, ha a városon átutazol, és nem a városon belül mész valahova. Példa:
Gyöngyösről Miskolcra jársz dolgozni. A Gyöngyös-Miskolc távolsági bérletet (legyen az busz, vonat, akármi) megtérítik, a Miskolcon belüli helyijárat bérletet nem, hiszen az utazás célpontja a városon belül van, és nem áthaladtál rajta.
Gyöngyösről Kazincbarcikára jársz dolgozni, miskolci átszállással, úgy hogy miskolcra megérkezel vonattal, ott helyi járattal átmész a buszpályaudvarra, onnan helyközi busszal kazincbarcikára. Ebben az esetben a helyijárat bérletet is megtérítik, mivel nem az adott város (miskolc) volt az utazás célpontja, hanem azon áthaladtál.
Remélem érthető a példa. Persze ez csak a kötelező érvényű térítésre vonatkozik, ettől még megtéríthetnek mást is, ha akarnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!