Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen szakmát érdemes "nőként...

Milyen szakmát érdemes "nőként" elkezdeni 2022-ben, ami megtérülő?

Figyelt kérdés

Van egy gazdasági diplomám, multinál dolgozom 4,5 éve, de unalmas, nem tudok benne fejlődni, és nem is fizet jól. Sajnos motiválatlan ember vagyok a téren, mert egyszerűen nem tudom eldönteni, mit szeretnék csinálni, mibe érdemes fektetni jelenleg éveket, pénzt, hogy megtérüljön 2-3 éven belül. Emiatt megy a toporgás egy helyben.

30 leszek, és ez az állapot egyre inkább aggaszt. Kérlek, adjatok tippeket, ha tudtok olyan tanfolyamról, vagy olyan területről, ami tényleg fejlődőképes, és ad egy stabil anyagi hátteret is. Ha ismerősötök példájáról van szó, az is segítség. Ami biztos, hogy nem fekszik, és ezt előre tudom, az a programozás, webfejlesztés.

Diploma nélküli szakma is szóba jöhet, vagy vállalkozás - nem ragaszkodom már ehhez. Lényeg, hogy hosszabb távon, 40-45 felé se kelljen attól félnem, hogy lecserének "fiatalabbra" a munkahelyen. Komoly válaszok érdekelnek. Köszi!

2022. jan. 4. 14:43
 1/5 anonim ***** válasza:
67%

Diplomás ápolónő, de Németországban dolgozva. Nettó 2500-3000 eurót simán odaadják. Több helyen szállást is állják.

Mérnök-informatikus

Alk. matematikus

Fizikus

2022. jan. 4. 15:25
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Műszaki manager, minőségbiztosítás szakirány

Vagy logisztikai mérnök, supply chain —-de beszerzés irányba szerintem továbbtanulás nélkül is mehetsz. Nézz szét a mostani cégednél a logisztikán, hátha van üresedés és átvennének!

2022. jan. 4. 17:09
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha a programozás nem is jön be, lehetsz graphics designer is. Az IT a jövő.

Esetleg ingatlanközvetítő, mérlegképes könyvelő, a diplomád itt lehet hasznos. Talán gyógymasszőr. Illetve a légitársaságoknak vannak ritkán légiutas kísérő képzésük, persze ennél a szakmánál a család háttérbe szorul.

2022. jan. 4. 18:53
 4/5 anonim ***** válasza:
74%
akkor tegyél róla, hogy feküdjön. Kizártad a legnagyobb potenciállal, legnagyobb fejlődési mutatóval rendelkező szakmát.
2022. jan. 4. 19:24
 5/5 A kérdező kommentje:
Akik az IT-t ajánlanátok, pl mint grafikai dizájner - van erre életképes tanfolyam? - vagy a mérlegképes könyvelőihez? Olyanba szeretnék invesztálni, ahol tudást is adnak át.
2022. jan. 5. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!