Msc diplomával mekkora fizetést illene minimum kapnom?
Ahogy írták, pozíciófüggő.
Az értelmes szakmai gyakorlatokkal, szakdolgozat témával, nyelvtudással tudod feljebbtornázni az elején
Nagyon erősen függ sok mindentől.
-melyik vállalat
-milyen munkakör
-az adott területen belül is értesz-e valamihez amihez a többi jelentkező nem vagy kevésbé vagy nem sokan. (és aki szintén ért, ő pedig másban gyengébb, így te kellesz)
-nyelvtudás (ha kell, mennyire kell, milyen szintű kell vagy csak előny)
-szakmai tapasztalatod van-e már
-melyik egyetemen, milyen szakon végeztél (hiába tagadják sokan, első állásnál nagyon is számít, később egyre kevésbé. Vannak álláshirdetések ahol ki is írják, hogy preferáltan Corvinus vagy BME vagy BGE, ami sokszor azt jelenti, hogy mást nem is várnak. Ha nem írják ki akkor is vannak preferenciák.)
Ami viszont nagyon komoly gond, hogy vidéken.
Ott sokkal kevesebb a munkahely és ha esetleg egyetemi város, ahol sokan szívesen maradnának dolgozni, akkor akár még munkanélküli is lehetsz gazdasági msc diplomával.
A munkaerőpiac földrajzilag is nagyon eltérő.
Vidéken nem csak állás a kevesebb, hanem normális jól fizető vállalat is.
És ami még nagyon fontos, talán most nem gondolsz pedig rá, hogy sokkal könnyebb egyszerű, gyenge kis pozícióba kerülni, ahonnan később kitörni nagyon nehéz lesz.
Nem nagyvállalatnál sajnos sok olyan gazdasági állás van, ami csak ott tekinthető igazán szakmainak, ha később Budapestre nagyvállalathoz mennél, ők nem tekintik majd annak.
Amiket felsoroltam szempontokat jó lenne ha megválaszolnád, legalább, hogy melyik egyetemen végeztél milyen szakokon, nappalin-e, szakmai tapasztalat, nyelvtudás hogy áll és akkor lehetne konkrétabb választ adni.
Persze rögtön fognak támadni úgyis, meg jönnek akik úgy trollkodnak, hogy ne támadásnak tűnjön. (pl. diplomás bérminimum lesz úgyis szöveg).
Sajnos ilyen helyeken a legtöbben ezt csinálják, nem segíteni akarnak, hanem így élik ki magukat.
Ezek közül az okosabbak úgy csomagolják, hogy ne tűnjön fel, azt érezheted, hogy ért is hozzá, de közben lehet, hogy gőze sincs róla, csak rosszindulatból ártani akar a másiknak.
Miért támadás az, ha leirom, hogy egy céget az érdekli milyen tudása, tapasztalata van a jelentkezőnek?
Lehet, hogy ő volt az egyetemen a csoportelső és a világ legjobb munjaereje lesz 5 év múlva.
De jelenleg nem dolgozott még sosem, nincs vállalati tapasztalata, munkakulturaja, stb.
Lehet, hogy az első konfliktust rosszul kezeli és mondjuk felmond.
Ezt a kockázatot be kell árazni.
Ha elmegy egy céghez dolgozni, az első 3-5 hónapban nem sok hasznot fog hajtani, inkább csak viszi a pénzt.
Ezt a befektetést akkor éri meg megenni, ha látod, hogy hosszabb távon ott tudod tartani és érdemes is.
Palyakezdokent ennek nagy a kockázata. A többi nem palyakezdo jelentkezonel ez kisebb.
Szóval, ő csak egy alacsony berigennyel tud versenyezni.
ma 11:15 vagyok az előtted szóló.
"Miért támadás az, ha leirom, hogy egy céget az érdekli milyen tudása, tapasztalata van a jelentkezőnek?"
Miről beszélsz?
Hol írtam erre, hogy ez támadás?
Azt írtam, hogy a neten nagyon sokan támadva jönnek az emberre, ebben élik ki magukat.
Nem arra mondtam amit te most kérdeztél?
Bocsi, de az úgy mire jó, hogy olyat cáfolni amit nem írtam? Lehetne még keresni olyan mondatokat amivel egyetértek én is, aztán csodálkozni, hogy mi ezzel a bajom. Ennek semmi értelme.
Amit írtam az adekvát és a legrészletesebb válasz. Ergo le is pontozták páran. :) Egészségükre.
Kérdező, remélem neked azért valamit segítettem vele.
15-ös " keresd ki a számodra szóbajöhetō pozíciókat és a felsō határ lehet a junior bér közepe (max teteje)"
Ezt kifejtenèd? A tavalyi sàvra èrted
Hogy most az a junior közepe?
Ha közalkalmazottként dolgoznál, arra ott a hihetetlenül agyonbonyolított bértáblájuk,
Versenyszektorban 800.000 - 1.000.000 bruttó kezdőfizetés szerintem a reális.
Statikust ennyivel keresnek a jobble-n, és ahhoz is Msc kell és mérnökdiploma, szóval ebből gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!