Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Melyik törvényre kell hivatkoz...

Melyik törvényre kell hivatkozni ilyenkor?

Figyelt kérdés

Tudna valaki segíteni, hogyan kell kinéznie egy próbaidő alatt történő felmondási papírnak?

Melyik törvénycikkre kell hivatkozni?

2021. dec. 26. 19:21
 1/5 anonim ***** válasza:

Munka törvenykönyve.

Fenn van a neten, megtalalod a próbaidőre vonatkozó paragrafust...

2021. dec. 26. 19:28
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Hivatkozni a Munka Törvénykönyvére tudsz ([Mt. 79. § (1) bekezdés a) pontja].)

Felírhatod a munkaviszony kezdetének és végének dátumát. Nem kell indokolni semmit, sem magyarázkodni.

Találtam egy ilyen mintát, de legtöbbször annyi is elég hogy aláírással egy papírra írod, hogy azonnali hatállyal felmondasz próbaidő alatt:

Tisztelt ....................... (munkáltató neve)!

Alulírott ……………………………… (munkavállaló neve) ezúton bejelentem, hogy a ………………………… (munkáltató neve) és köztem, mint munkavállaló között ……………… (év) ………………… (hónap) …… napján kelt munkaszerződéssel létesített munkaviszonyt a Munka Törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény 79. § (1) bekezdés a) pontja alapján a mai nappal

azonnali hatályú felmondással megszüntetem.

A mai naptól munkát nem végzek és munkaviszonyomat megszűntnek tekintem. Rendelkezésre állok a munkaköröm átadását illetően, illetve az általam átvett eszközök leadása érdekében.

Kérem, hogy a munkaviszony megszűnéséig időarányosan járó munkabért és az időarányosan igénybe nem vett szabadság ellenértékét legkésőbb az utolsó munkában töltött naptól számított ötödik munkanapon részemre kifizetni, valamint a munkaviszony megszűnésekor kötelezően kiadandó igazolásokat részemre átadni szíveskedjék.

Kelt: ………………………. (város/község)……………………. (év) ………… (hónap) …… (nap)

……………………………………

(Munkavállaló teljes neve)

Munkavállaló

Elmondod nekik hogy felszeretnél mondani és majd megmondják elég-e nekik kevesebb is. Általában igen.

2021. dec. 26. 19:35
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell hivatkozni.
2021. dec. 26. 21:52
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell hivatkozni. Elég ha leírod, hogy xy munkavállaló, (adatok!) mai napon próbaidő alatt azonnali hatállyal felmondok. Indokolni nem kell. Ennyi. Dátum, aláírás. Két példányban, egyiken átveteted.
2021. dec. 28. 01:56
 5/5 anonim ***** válasza:
69%
Elég nagy baj lehet egy olyan munkaadó cégnél, ahol a munka törvénykönyvét be kell hivatkozni, mert nem tudják, nincsenek vele tisztában... :)))
2021. dec. 28. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!