Az en tapasztalataim szerint egyáltalán nem számít. Magyarországon nincsenek elit egyetemek, nem az van mint Amerikában, ahol elvégzed Yale-t és majd a munkaadók futnak utánad. Ezt csak a Corvinusosak képzelik ezt magukról.
Sokkal többet számít az, hogy milyen gyakornoki tapasztalatot tudsz szerezni, milyen a személyiséged és hogy mennyire tudatosan építed a karriered. Ha letettel valamit az asztalra, senki se fogja kérdezni hogy meg is melyik egyetemre jártál. Előtte is csak azért, mert mást nem tudnak kérdezni.
2021. dec. 19. 22:43
2/5 anonim válasza:
A cégek többsége azt nézi hogy el tudod-e végezni a feladatot.
De azért van néhány hely ahol a felvételiztető el van ájulva attól hogy melyik egyetemen végeztél. Ilyenkor neked is kötelezően be kell nyalni és el kell olvadni a gyönyörtől hogy lehetőséget kapsz az XY nagynevű cégnél. Aztán ha elég hitelesen adod elő magad akkor felvesznek.
Én kerek perec megmondtam hogy a pozíció érdekel és leszarom a multi hírnevét. Na nem is vettek fel.
2021. dec. 19. 22:54
3/5 anonim válasza:
Maga az egyetem nem igazán számít, az viszont igen hogy hol voltál (voltál-e) gyakornok, és Corvinusos hallgatóként lehet hogy jobb eséllyel indulsz egy nagy nevű cégnél a gyakornoki pozícióra, mint a mucsaröcsögei egyetem hallgatójaként. Alapból jóval több elhetőség vna a fővárosban gyakornokként is, mint vidéken.
2021. dec. 19. 23:00
4/5 anonim válasza:
Az egyetlen dolog, ami miatt többet tud nyújtani, az a kapcsolati tőke. Ez vonatkozik a többi hallgatóra, a tanárokra, a gyakornoki helyekre és magára Budapestre is. De ez pályakezdőként tényleg egy marginális plusz lesz ahhoz képest, hogy már van-e tapasztalatod, beszélsz-e nyelveket, mennyire vagy értelmes, stb., tehát önmagában az, hogy a Corvinus-on végeztél, nem predesztinál a sikerre, és nem fogja megspórolni a befektetett munkát.
2021. dec. 20. 07:21
5/5 anonim válasza:
Tapasztalatból meg tudom erősíteni, nem igazán számít. Én eddig abszolút nem láttam hátrányát, hogy kevésbé neves egyetemen végeztem közgáz szakon. Ami nagyon fontos, hogy a gyakorlati helyed jó legyen, és lehetőleg olyan iparban helyezkedj el, amiben szívesen dolgoznál később is. Akár majdnem végig az egyetem alatt vállalj munkákat a területeden, ez óriási előny volt nekem. Tehát a munkatapasztalatod és a gyak. helyed az, ami miatt be fognak hívni az interjúkra. Az interjún pedig a személyiséged, hozzáállásod és a szimpátia fog igazán számítani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!