Akinek nincsen még érettségit miért kap az kevesebb fizetést?
A kérdésed érthetően: "Akinek nincsen meg az érettségije, az miért kap kevesebb fizetést?"
Vannak olyan munkakörök amiket csak érettségivel lehet betölteni és vannak olyanok amihez nem szükséges az érettségi. A 8 általánossal betöltött állások jellemzően kevesebbet fizetnek, mint az érettségit igénylő állások.
Akik itt a tudással dobálóznak. Csak egy kérdés... Miért fontos az egy átlag munkakörben, hogy pl tudja Ady életművét vagy hogy mikor volt a mohácsi csata?? Az érettségi ebben a formában szerintem nevetséges. Nekem is van, de ettől nem érzem többnek magam. Ha szóba kerül ez egyetemen (igen tovább is tanultam) senki nem igazán érti, hogy teljesen irreleváns információk elegye miért fontos?? Amit az érettségin tanul az ember annak kb 95%-át soha nem fogják vissza kérdezni tőle ha munkába áll. Ami meg kell hozzá azt megtanulja hamar, mivel kelleni fog. De tényleg egyszerűen nem értjük, hogy ezek az anyagok mivel tesznek valakit többé?? Ott van egy szakmunkás aki tényleg hasznos dolgot tanult és ténylegesen ért is valamihez, mégis sokan kevesebbre tartják az ilyen embert, ha nincs arról papírja, hogy teljesen haszontalan információkkal tömte meg a fejét.
Amúgy kérdező, azonos munkakörben, azonos pozícióban az érettségivel rendelkező ember nem kap többet. Ha mégis, akkor az inkább pofára megy. A szakdolgozó kap többet, pl egy informatikai állás terén akinek van szakirányú végzettsége többet kap, mint egy sima érettségivel rendelkező. Valamint a diplomások kapnak még többet.
Az érettségi ilyen szempontból nem jelent plusz pénzt a jogszabályok szerint. Persze a főnök diktál úgy is, lehetnek különbségek a bérezésben, de nem KELL, hogy többet adjon egy ilyen alkalmazottnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!