Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy számolják a ledolgozott...

Hogy számolják a ledolgozott napokat?

Figyelt kérdés

Heti egy nap nyolc órában vagyok bejelentve egy munkahelyre. Ez azt jelenti, hogy havi négy napot dolgozom hivatalosan? Ha például gyedre mennék, akkor így számítana?

Ha négy vagy hat órában dolgoznék, akkor az minek számítana? Mondjuk ha havi nyolcszor négy órát dolgoznék, akkor havi nyolc napot írnának nekem jóvá? Esetleg hová tudok fordulni, ahol megtudom, hogy állok? Köszönöm.

2010. szept. 6. 19:36
 1/2 anonim ***** válasza:
60%

Biztosítási jogviszony szempontjából ugyanolyan eü. ellátásra jogosult a heti 1 nap mkaviszonyra bejelentett, mint pl. az 5 napra, ha ez tényleg munkaviszony, és nem megbízásos jogviszony.

GYED-re akkor vagy jogosult,ha az igénylést megelőző 2 éven belül legalább 365 napon keresztül biztosított voltál, ez lehet akár 1 órás munkaviszony is, az is 1 napnak számít.

2010. szept. 6. 19:51
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Igazából ez diákmunka, szövetkezeten belül vagyok bejelentve. Ugye nem ez a megbízásos? :S
2010. szept. 6. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!