Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek ciki, hogy egy...

Szerintetek ciki, hogy egy bevásárlóközpontban árulok hitelkártyákat?

Figyelt kérdés
Néhány ismerős már tett gúnyos megjegyzést.

2021. dec. 13. 22:08
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%

Na, EBBŐL látszik, hogy miért nem jó dolog, amit csinálsz:

- pontosan MILYEN termékek is vannak a bankban? Olyat kérek, ami nem szolgáltatás. Egyről tudok: a bankkártya. Azért ez nem igazi termék.

Én meg nem azt várom egy szolgáltatótól, hogy elkezdjen csűrni-csavarni!

- valóban: ha NAGYON ügyes, gyors, kreatív, stb. vagy... akkor elképzelhető, hogy néha-néha egy kis hasznodra is lesz ez a kártya.

De ha egyszer nem figyelsz, sok év haszna dől romba pillanatok alatt.

Szóval: ki az, akinek TÖBBSÉGÉBEN hasznos ez a kártya?

Ezt úgy értem, hogy ha csinál vele 5 átlagos dolgot, abból 4 hasznos lesz, és az ötödiket se bánja meg.

2022. jan. 7. 20:03
 32/37 anonim ***** válasza:
100%
A bank pénzügyi szolgáltatásokat nyújt és ennek keretében például befektetési- és hiteltermékeket is értékesít. Lehet vitatkozni azon, hogy ezek mennyire tekinthetők valódi termékeknek, de a kifejezés biztosan használatban van.
2022. jan. 7. 21:32
 33/37 anonim ***** válasza:
100%
Kivételes esetekben lehet hasznos a hitelkártya. Például autóbérlésnél szükség lehet rá, bár a legtöbb kölcsönző már elfogad betéti kártyát is. Vagy ha az összes megtakarításod befektetésekben áll és jön egy váratlan kiadás, akkor olcsóbb lehet hitelből fedezni mint ha a befektetéseidet törnéd fel. Viszont nem árt tisztában lenni a különböző díjakkal és minden apró betűs résszel, mert ha az ember valamit figyelmen kívül hagy akkor hatalmas lehúzásokba lehet belefutni. Szerintem az emberek 90 százalékának nincs szüksége hitelkártyára, akinek meg mégis az úgyis szerez magának. A bevásárló központokban elsősorban azokat akarják rábeszélni, akiknek semmi szükségük rá.
2022. jan. 7. 21:56
 34/37 anonim ***** válasza:
70%

"A bank pénzügyi szolgáltatásokat nyújt"

Slussz, pont.

"például befektetési- és hiteltermékeket"

Mármint: befektetési- és hitel SZOLGÁLTATÁSOKAT!

Mert nem termeli a hitelt, hanem szolgáltatja!

"Lehet vitatkozni azon, hogy ezek mennyire tekinthetők valódi termékeknek"

Semennyire. Nem kell vitatkozni rajta, mert nincs érved rá.

"de a kifejezés biztosan használatban van."

Az a baj, hogy ez ilyen környezetben mellébeszélés.

Márpedig miért menjek olyan helyre, vagy hogy bízzak olyan emberben, ahol már előre tudom, hogy mellébeszélés lesz?

2022. jan. 7. 22:17
 35/37 anonim ***** válasza:
100%
Terméknek minősül mindaz, amit a piacon szükségletek és igények kielégítésére fel lehet kínálni. A termék mindazon fizikai és egyéb tulajdonságok összessége, amelyek alkalmasak a fogyasztói igények kielégítésére. A termék tulajdonságai szerint lehet kézzel fogható (áru) vagy nem kézzelfogható (szolgáltatás).
2022. jan. 8. 12:25
 36/37 A kérdező kommentje:
Ezek szerint nagy hülyeséget nem csináltam a termék kifejezés használatával.
2022. jan. 8. 15:50
 37/37 anonim ***** válasza:
70%

Ismerem, ez egy hülye mellébeszélés.

Főleg olyantól, akinek SEMMIFÉLE fizikai terméke nincs, és dafke csakazértis mindent terméknek hív.

Nem az.

Egy szolgáltató cég az szolgáltasson. NEM TERMEL!

De ezt csak példának hoztam arra, hogy például a hitelkártyánál nagyítóval kell keresni azokat a kivételes eseteket, amikor hasznos IS lehet.

2022. jan. 8. 16:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!