A munkamorált és a lojalitást mennyire „erősíti“ egy előre bejelentett éves bérbefagyasztás? Aki nem akart volna lelépni ezek után az is lelép majd?
20ban 21ben nem volt emelés, de úgy volt egészen eddig hogy 22ben lesz, jan 1-től. A héten bejelentették hogy 22ben sem lesz.
Már így is egyre másra húznak el innen az emberek a bér miatt, de ezen kijelentés után mi várható?
"ha egy cég azt mondja legyek lojális."
Jó mondjuk itt épp senki se mondja hogy legyél lojális, valójában kb a kutyát se érdekli, ki megy el.
"Neked tökmindegy, úgyse csinálsz semmit,"
Az LEHET de 1-2 ilyen ember nem menti meg a céget ha mindenki más meg elhúz.
Én nem megyek innen sehova ha akármi történik akkor se. Na de ha kb mindenki más elmegy akkor mindegy hogy én maradok-e.
Akkor majd becsodol a ceg.
De mindegy, igy is, ugy is irkalod majd ki az alapitvanyi iskolas kamukerdeseket.
Sosem voltam lojális a munkahelyemmel. Mindig oda mentem dolgozni ahol magasabb volt a bér. Ha nincs béremelés akkor rögtön elkezdenek állást keresni magasabb bérért és az első adandó alkalommal váltanék.
A munkamorálom ugyanolyan lenne.
A süllyedő hajót jobb időben elhagyni. 3 évig nem emelni úgy, hogy most ráadásul megugrott az infláció... Hát nem túl jó omen.
Nekem 2 évig nem emeltek, mindig volt kifogás. Aztán covid, kitalálták, hogy egy évvel mindenkinek elhalasztják az emelést. Utána csoportos létszámleépítés jött, amibe ugyan nem estem bele, de az volt a végszó. 7 év után otthagytam a céget, dugják fel maguknak a lojalitást. Később egy ottani HR ismerős mondta, hogy a fél társaság lelépett.
És ez egy nagy multi volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!