Nehéz kasszázni?
Melyik része nem erősséged a mateknak ami akadályozna a kasszázásban?
Lehúzod a terméket, esetleg módosítod a darabszámot majd ha készpénzes a fizetés beütöd amennyit ad és a gép kiírja a visszajárót. Leszámolni meg csak letudod, hogy a két sajtos kifliért ha 500 Ft-ot fizettek akkor te a visszajárót 3 db 100 Ft és 2 db 20 Forintos érmével rendezed.
Kártyásnál még ennyi dolgod sincs, csak beütöd a végösszeget a terminálba.
Ha a Tesco/spar/Auchan/lidlben megy az önkiszolgáló akkor a kasszazas is menne.
Ha te is az a hülye vagy aki az üres önkiszolgáló helyett beáll a sorba a humán kasszashoz, akkor gratulálok és igen, neked túl nehéz lenne.
Az önkiszolgáló kasszákat sokan nem azért kerülik ki, mert ügyetlenek hozzá, hanem azért, mert rossz a szoftver és hamar letilt, hibaüzenetet dob a semmiért. Van, ahol jól működik, de sok helyen rosszul. Így lassabb és frusztrálóbb, mint a hagyományos.
Ezenfelül többen vannak (pl. én is), akik elvi alapon az emberes kasszát preferálják a munkahelyek védelme és/vagy a humánusabb környezet miatt.
Francokat, te is hülye vagy. Mióta a fogarasi Tescóban van önkiszolgáló (10 év?) kb csak azt használom. Sosem volt baj a szoftverrel. Vagy én voltam a hülye vagy alkoholt vettem és validalni kellett.
Spar, Auchan, Lidl, mind szuper..
Nem nehéz, csak magabiztosnak kell lenned. Multiknál (Aldi, Penny, Spar stb..) maga a gép kiírja neked a visszajárót és az alapján lépcsőzetesen vissza adod a pénzt, miközben számolod magadban a visszaadandó összeget. Én naggyal kezdem és el az 5 ft-ig. Ha esetleg kisebb boltban vagy (tegyük fel pékségben) akkor épp ellenkezőleg. Fizetnie kell vásárlónak 1220 ft-ot, és ő ad 20-ast akkor kissebtől mész a nagyig tehát először 80, majd 7, majd 18. De ilyen helyeken ha nagyon szükség van rá szimplán beütöd a számológépbe és megkapod a visszajárót, majdnem mindenki ezt csinálja bonyolultabb számoknál.
Egyébként meg idők során tapasztalt leszel, elején én is vagy többletben vagy mínuszban voltam, utána már sorozatosan 0 különbségben. Nagyobb összegnél pedig vásárlónál újra átszámolom az ezreseket, hogy biztos megvan-e.
Önkiszolgálót pedig azért kerülik ki sokan mert hagyományos kasszánál csak felpakolsz, kasszás leolvassa neked majd elpakolod. Ez tart kb 2-3 percig. SCO-nál pedig egyesével lehúzod magadnak egy nagyon béna olvasóval, lepakolod a mérlegre, majd fizetés után pakolhatod vissza magadnak az összeset. Nyilván kisebb tételnél előnyösebb az SCO használata. Használni nem bonyolult, hisz azért van ott az SCO-s, hogy vásárlóknak segítsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!