Nehéz kasszázni?

Figyelt kérdés
Sok munkahelyre nem merek jelentkezni mert árufeltöltői szerep melett kasszázást is elvárnak de én attól félek mert a matek az nem az erősségem.

2021. dec. 9. 07:25
 1/7 anonim ***** válasza:
86%

Melyik része nem erősséged a mateknak ami akadályozna a kasszázásban?

Lehúzod a terméket, esetleg módosítod a darabszámot majd ha készpénzes a fizetés beütöd amennyit ad és a gép kiírja a visszajárót. Leszámolni meg csak letudod, hogy a két sajtos kifliért ha 500 Ft-ot fizettek akkor te a visszajárót 3 db 100 Ft és 2 db 20 Forintos érmével rendezed.

Kártyásnál még ennyi dolgod sincs, csak beütöd a végösszeget a terminálba.

2021. dec. 9. 07:42
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Elsőnek igaza van, a pénztárosnak ma már nem kell számolnia. Figyelnie viszont annál inkább.
2021. dec. 9. 07:47
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
semmilyen matek nem kell ma már egy pénztárosnak, régebben sem kellett sok. minden gép megmondja, hogy mennyit kell visszaadni a vásárlónak. de ha nem mondaná meg akkor is baromi egyszerű lenne a dolog. nem kell félni tőle, hajrá!
2021. dec. 9. 08:50
 4/7 anonim ***** válasza:
27%

Ha a Tesco/spar/Auchan/lidlben megy az önkiszolgáló akkor a kasszazas is menne.

Ha te is az a hülye vagy aki az üres önkiszolgáló helyett beáll a sorba a humán kasszashoz, akkor gratulálok és igen, neked túl nehéz lenne.

2021. dec. 9. 09:28
 5/7 Hussaro Hungaricus ***** válasza:
100%

Az önkiszolgáló kasszákat sokan nem azért kerülik ki, mert ügyetlenek hozzá, hanem azért, mert rossz a szoftver és hamar letilt, hibaüzenetet dob a semmiért. Van, ahol jól működik, de sok helyen rosszul. Így lassabb és frusztrálóbb, mint a hagyományos.

Ezenfelül többen vannak (pl. én is), akik elvi alapon az emberes kasszát preferálják a munkahelyek védelme és/vagy a humánusabb környezet miatt.

2022. jan. 25. 19:13
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

Francokat, te is hülye vagy. Mióta a fogarasi Tescóban van önkiszolgáló (10 év?) kb csak azt használom. Sosem volt baj a szoftverrel. Vagy én voltam a hülye vagy alkoholt vettem és validalni kellett.

Spar, Auchan, Lidl, mind szuper..

2022. jan. 26. 14:12
 7/7 anonim válasza:

Nem nehéz, csak magabiztosnak kell lenned. Multiknál (Aldi, Penny, Spar stb..) maga a gép kiírja neked a visszajárót és az alapján lépcsőzetesen vissza adod a pénzt, miközben számolod magadban a visszaadandó összeget. Én naggyal kezdem és el az 5 ft-ig. Ha esetleg kisebb boltban vagy (tegyük fel pékségben) akkor épp ellenkezőleg. Fizetnie kell vásárlónak 1220 ft-ot, és ő ad 20-ast akkor kissebtől mész a nagyig tehát először 80, majd 7, majd 18. De ilyen helyeken ha nagyon szükség van rá szimplán beütöd a számológépbe és megkapod a visszajárót, majdnem mindenki ezt csinálja bonyolultabb számoknál.

Egyébként meg idők során tapasztalt leszel, elején én is vagy többletben vagy mínuszban voltam, utána már sorozatosan 0 különbségben. Nagyobb összegnél pedig vásárlónál újra átszámolom az ezreseket, hogy biztos megvan-e.

Önkiszolgálót pedig azért kerülik ki sokan mert hagyományos kasszánál csak felpakolsz, kasszás leolvassa neked majd elpakolod. Ez tart kb 2-3 percig. SCO-nál pedig egyesével lehúzod magadnak egy nagyon béna olvasóval, lepakolod a mérlegre, majd fizetés után pakolhatod vissza magadnak az összeset. Nyilván kisebb tételnél előnyösebb az SCO használata. Használni nem bonyolult, hisz azért van ott az SCO-s, hogy vásárlóknak segítsen.

2022. jan. 28. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!