Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nappali mesterképzés mellett...

Nappali mesterképzés mellett teljes munkaidős állás?

Figyelt kérdés

Van itt olyan, aki úgy dolgozik?

A munkáltató a bérnél mennyire veszi figyelembe a kedvezményes járulékfizetést?

Azért kérdezem, mert kíváncsi vagyok arra, hogy vajon mennyire érdemes elmondani a nappali mesterképzést a munkahelyen.

Bennem van az, hogy akkor kevesebb bért adnának, mert januártól már SZJA sincs.

Tehát nem a pályakezdő br. 400.000-500.000 Ft. Hanem az előző bérsáv nettó körüli értékét.

2021. dec. 4. 15:15
A kérdező szavazást indított:
Érdemes elmondani.
Inkább hallgatni.
4 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
25%

Nem lehetséges a felsőoktatási törvény miatt nappali mellett teljes munkaidős állást vállalni.Eleve, akkor duplán van a TB-d fizetve.

Menj át levelezőre.

2021. dec. 4. 15:20
 2/9 anonim ***** válasza:
69%

A helyedben mindenképp estire mennék, ha van a városomban/közelemben. Helyi tömegközlekedésre jár kedvezmény a diákigazolványra. Ha olyan a munkáltató, akkor teljesen türelmes a tanulás miatt és elfogadja.

Ha nincs esti, akkor levelezőire.

Vagy részmunkaidős állás, de talán inkább a munka, többet ér, többet is tanulsz ott, több tapasztalatot is szerzel.

Mondjuk IT-s vagyok, ezzel a szemüveggel nézem.

2021. dec. 4. 15:29
 3/9 A kérdező kommentje:

Nappalira megyek az ösztöndíj, a járulékkedvezmény, a diákkedvezmény.. miatt.

Gazdaságis vagyok, ELTE GTI-n a nappali heti 2 nap pár órával, amin nem kötelező részt venni, szóval nagyon hasonló a levelező képzéshez, egyszóval rugalmas... nagyon megéri.

2021. dec. 4. 15:43
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Törvényileg nem tiltja semmi.
2021. dec. 4. 15:57
 5/9 anonim ***** válasza:
74%
Mindenképp érdemes elmondani. Mondjuk nem tudom mit ér ez olyan képzés, ami jelenléti oktatásra épít, de egyszer sem mész be.
2021. dec. 4. 17:48
 6/9 A kérdező kommentje:
Ez már mesterképzés, másképp állnak a hallgatókhoz.., de ettől függetlenül ott leszek az órákon a megajánlott jegyek miatt.
2021. dec. 4. 18:52
 7/9 anonim ***** válasza:
37%
#6: Tudom milyen a mesterképzés én is csináltam. Nem a tanárok hozzáállására gondoltam, hanem hogy te látszólag szakmai tudást nem akarsz, csak papírt. Ilyenformán minek erőlködni a nappalival.
2021. dec. 4. 19:09
 8/9 A kérdező kommentje:

A mintatantervet megnézve az alapszakomhoz hasonló tárgyak lesznek, szóval inkább ismétlés lesz az egész.

A szakmai tudást inkább a munkahelyen szerzem meg.

Nemcsak a diploma kell, hanem a kedvezmények, 25 év alatti vagyok.. hülye lennék, ha nem használnám ki. Az ösztöndíjak is szép kiegészítések a munkabér mellett. Plusz kíváncsi vagyok, hogy kikkel kerülök össze. :D Lehet jó kapcsolati tőkét szerzek össze az ELTE-n, ami az alapszaknál sajnos nem nagyon jött össze (sajnos a képzés fele online volt).

2021. dec. 4. 19:57
 9/9 A kérdező kommentje:

Nappalin több a fiatal, inkább velük ismerkedek. :D

Levelezőn sok a középkorú, az OKJ-s vizsgákon is nagyon kilógok.. hiányoznak a velem egykorúak, a generációm.

2021. dec. 4. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!