Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tanárihoz hasonló munka ahol...

Tanárihoz hasonló munka ahol keveset kell dolgozni és sok a szabadság milyen ilyen munka van még?

Figyelt kérdés
Gondolkozok a tanári álláson, hiszen ott alig kell dolgozni és sok a szabadság is de valami olyat akarnék ahol ugyanez a helyzet de jobb a fizetés, milyen ilyen munkakörök vannak még?
2021. dec. 4. 09:16
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Évi 46 nap szabija van a tanároknak, az összes ünnepnap papíron szabi, valóságban meg munkanap, szombati oktatás szintén, táborok és tanulmányi kirándulások szintén szabinak számítanak.

Nincsen túlórapénz, helyettesítésre csak 3 egybefüggő hét után kapnak extrát, ezért a helyettesítéseket 2 hetes ciklusokban végeztetik velük pl. ha te és családod tanárok lennétek, majd te 4 hétig kórházban feküdnél és anyukád helyettesít 2 hetet, majd apukád 2 hetet, akkor egyiknek sem fizetnének érte 1Ft-ot sem.

Kérdező mi tart vissza téged attól, hogy árufeltöltőként dolgozzál hétvégén, ünnepnapokon 13 napot és túlórapénz helyett kérjél érte extra 26 napot???

A tanárokhoz hasonlóan így neked is évi 46 nap szabid lenne és elmehetnél minden szünetre.

2021. dec. 4. 11:38
 12/25 A kérdező kommentje:
Milyen túlóra pénz? Hát még a normál 8 órát se kell ledolgozni nem hogy túlórázni
2021. dec. 4. 11:45
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

A heti munkamenetem:

Hétfőn 3 alkalommal van 4 órás laborom, a laborok között 1 óra szünettel (minták és oldatok utántöltése). Gondolatmeneted szerint csak 9 óra munka...

Kedden van reggel 2 órám, majd 2 óra konzultáció, továbbá előkészületek a szerdai és csütörtöki laborra. szerinted ez mennyi 90 perc?

Szerda reggel 8:30-tól van 2 órás laborgyakorlat, 16:30-18:10 között ismét 2 óra, 20:30-assal megyek haza. Ezt mennyinek számolnád el nekem 180 percnek, tehát 3 órának?

Csütörtök reggel 4 óra labor, 1 óra szünet és ismét 4 óra laborgyakorlat. Mennyivel számolhatok szerinted itt, a 6 óra munkaidő megfelelő lesz számodra?

Péntek reggel 2 óra, majd 17:20-tól megint 2 óra, előkészülök a hétfői laborra + elkezdem a jegyzőkönyvek javítását, szerencsére idén csak 84-en vannak. Vehetem ezt 3 órának?

2 hetente szombaton van 3 óra távoktatásban, amiért se pénz sem pedig szabi nem jár, de ezzel ne is számoljunk, mert szerinted rengeteg szabink van és eleve nem dolgozunk semmit se...

2021. dec. 4. 12:07
 14/25 A kérdező kommentje:
Na tessék.. péntek reggel 1,5 óra, délután 1,5 óra és ez lenne az a sok munka , hát még túlóra
2021. dec. 4. 12:13
 15/25 anonim ***** válasza:
28%

Igaza van a kérdezőnek nem kell megszakadni a tanításban.

Feladat: bemész megtartani az órákat, azaz ledarálod az előadásvázlatot, házit nem kell adni mert úgysem írják meg és egyébként is kit érdekel.

Ha olyan a tantárgy, akkor lehet feladatokat csináltatni a táblánál vagy felszólításosan és osztályozni az órai munkát -> több jegy, nem kell annyi dolgozat. Néha íratni egy halálkönnyű röpdolgozatot amit mindenki tud legalább kettesre. Év végén így csak néhány delikvens marad akit le kell feleltetni, nehézségi fokkal belőhető hogy ötös vagy egyes lesz. Órai fegyelmezéssel nem kell bajlódni a viselkedéskorrekció szülői feladat, neked csak a tanulmányokat kell osztályozni.

2021. dec. 4. 12:42
 16/25 A kérdező kommentje:

Végre valaki aki átlátja a helyzetet

2021. dec. 4. 12:43
 17/25 anonim ***** válasza:
80%
Ez nem troll, csak egy középiskolás akinek benyomtak egy karót mert nem tanult és most a gyk-n nemes bosszút áll a tanári szakmán. Csak így tovább fiatal barátom, te még sokra viszed.
2021. dec. 4. 12:45
 18/25 A kérdező kommentje:

Tévúton jársz, nem mostanában volt, hogy befejeztem az iskolát

2021. dec. 4. 12:46
 19/25 anonim ***** válasza:
69%
"Tévúton jársz, nem mostanában volt, hogy befejeztem az iskolát"---ennek ellenére még mindig sírsz miatta :)
2021. dec. 4. 12:48
 20/25 A kérdező kommentje:
Én a tanárokat láttam sírni amiatt, hogy csak 10% béremelésük lesz. Így már majdnem harmadannyit fognak keresni mint én.
2021. dec. 4. 12:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!