Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kiderülhet ez a munkahelyen?

Kiderülhet ez a munkahelyen?

Figyelt kérdés
Adminisztratív munkakörben, ha a saját munkámat elvégeztetem valaki mással (külsőssel, aki nem itt dolgozik) és ezt neki kifizetem feketén (nem tudja, hogy az én munkámat végzi, csak simán munkát kap), akkor ez valaha kiderülhet, hogy én nem is dolgozom és közben mást csinálok?
2021. nov. 30. 19:42
 1/8 anonim válasza:
100%
Szerintem, pont nem kellene kiadni bizonyos adatokat külsősnek. Mert ha kiderül, akkor az gáz.
2021. nov. 30. 19:57
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Kiderülhet-e? Az nem lesz szerinted meglepő, hogyha a vezetőd rákérdez valamire, és konkrétan nem fogsz róla tudni? Illetve a legkisebb gond, hogy azonnali hatállyal kirúgnak, de mellette komolyabb következményei is lesznek, hogy belsős adatokat szivárogtatsz ki. Szerinted miért írunk alá titoktartási papírokat a munkába álláskor? Le vannak védve a cégek, ebből csak te fogsz rosszul kijönni.
2021. nov. 30. 20:09
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ki is fog derülni. GDPR megszegése miatt meg úgy megbüntetik céget, ahogy csak füstöl.. az pedig rád veri jogi úton az egészet.
2021. nov. 30. 20:12
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
ha ostoba vagy a saját munkakörödhöz, akkor válts gyártósorra
2021. nov. 30. 20:50
 5/8 A kérdező kommentje:

Nem ostoba vagyok hozzá, hanem lusta, anyagilag meg megérné.

Párszor már megcsináltam ezt, de tényleg attól tartok, hogy hosszú távon nem fog működni.

Szerencsére nem olyan munkakör, hogy nem tudok arról, ami történik, ha nem én csinálom, maximum konkrétan az a baj, ha kiderül, hogy nem én csináltam. Kicsit stresszes is volt pont ezért az a pár alkalom, de nem volt belőle baj. Csak gondolom addig jár a korsó a kútra...

2021. nov. 30. 21:19
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Alapból nem értem hogyan kapja meg a munkát úgy, hogy nem tudja azt, hogy a te feladatodat csinálja. Egyrészt nincs munkaszerződése, kézbe kapja a pénzt, és sosem találkozik/beszél a főnökkel. Munkatársakkal is el kéne majd kezdenie kommunikálni emailen/telefonon. Gondolhatja, hogy valami sántít a háttérben. Amíg nem kezd el fenyegetőzni, nem ront el valamit végzetesen, és nem él vissza céges adatokkal, addig lehet nincs mitől félned, na de ennek egyszer kell bekövetkezni, és nem tudod tisztára mosni majd magad. Mert azért már nem ő fogja elvinni a felelősséget. Ennyit egy lustálkodás sem ér szerintem. Másrészt még ha elmennél mellette feketén dolgozni akkor oké, de az, hogy otthon üldögélsz és a fele fizetésed odaadod valakinek, hogy te tv-zhess.. Ne támadásnak vedd, csak annyira meglepő és annyi kérdést felvet bennem, hogy még nem tudom hova tenni ezt az egész ötletedet.
2021. nov. 30. 21:58
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem új ötlet, az Onion évekkel ezelőtt csinált egy szkeccset a témában:

https://www.youtube.com/watch?v=rYaZ57Bn4pQ

Voltak, akik a valóságban is megjátszották, és lebuktak. Persze lehet, hogy volt olyan is aki nem, csak róluk nem hallunk.

2021. nov. 30. 23:27
 8/8 anonim ***** válasza:
könnyen
2021. dec. 1. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!