Szeretnék wolt futárnak állni. Tudnátok pár kérdésre válaszolni?
Elsősorban azoktól szeretnék kérdezni, akik már dolgoztak a woltnál vagy a foodpandánál.
Győrben szeretnék dolgozni és csak kerékpárral tudnám végezni a munkát. 16 óra után szeretnék munkába állni, mert előtte dolgozom. Tehát mellékállásban csinálnám. Télen kerékpárral mennyire kivitelezhető az ételszállítás? Nettóban mennyit lehetne vele keresni kb? Hány km-t kell tekerni kb? Válaszokat előre is köszönöm. Okoskodók kérem kíméljenek!
20F
Én csak a bicikli részhez tudok hozzászólni,nem dolgoztam a Woltnál. Győrbe elég jó a biciklis közlekedés.Könnyen lehet közlekedni,és gyorsan.Lassan gyorsabb mint az autó,amilyen forgalom és dugók vannak.Főleg délután 4 után,pláne Karácsony előtt.
Az időjárási körülményeknek viszont ki leszel téve.Eső,szél,hó,fagy,csúszós út,a hóeltakarítás nem jár élen ami a bicikliutakat illeti.Persze ha van hó.
Nehéz jól felöltözni biciklire,mert hamar kimelegszik az ember.Ha hosszú távon csinálod érdemes beszerezni megfelelő biciklis ruházatot.
Szerintem először próbáld ki,és megtapasztalsz mindent,mi hogy működik,mennyit kell szállítani,milyen távolságokra,mennyire bírod,hogy tetszik,mennyi a pénz stb.
Győrről nem tudok mit mondani, de egy jótanács: ha hidegben tekersz, védd a térd ízületeidet.
Meg sem érzed, milyen károkat okozol magadnak, mert nem ott fázol. Pár év múlva meg recseg-ropog. Jobb lenne bringaklímában kezdened, most ez nagyon mélyvíz.
Amúgy meg a futárkodás szeretem-utálom kategória. Ha szereted, jól lehet keresni, pár hónap után meg se kottyan a napi 80-100 kilométer.
#3 A 80-100 km erős túlzás, főállásban reálisan 40-60 km közt alakul a megtett táv - legalábbis Budapesten, a Kérdező pedig mellékesben csinálná Győrben.
Felül ne öltözz annyira melegen, mintha sétálni mennél, mert hamar megizzadsz. Ugyanezért az éttermekben se tölts a szükségesnél több időt, ha van még pár perc az átvételig, inkább kint várakozz. Csapadékmentes időben, 2-3 fokban nekem elég a póló + polár felső + woltos pufidzseki. Alulra bélelt nadrág, ami helyettesíthető farmer/stb. alá vett tréningnadrággal is. Természetesen az a legjobb, ha van speciális téli kerékpáros öltözeted. Ízületek, légutak védelmére fordíts különös gondot. Fokozott fehérjebevitelre szintúgy, hiszen fizikai munkáról van szó. Óvatosan tapasztald ki, hogy mennyit bírsz, ne erőltesd túl magad.
Okostelefonon kívül mindig legyen nálad:
- power bank (mellékálláshoz elég az 5000 mAh-s is),
- maszk (jelenleg kötelező),
- kézfertőtlenítő és néhány papírzsebkendő,
- vészpumpa,
- ha elemes lámpák vannak a bringán, tartalék elem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!