Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Lehet ezért nem kapok munkát?

Lehet ezért nem kapok munkát?

Figyelt kérdés
Nem találok egyszerűen munkát, nem keresnek meg a munkáltatók (persze a jelentkezésem után), lehet azért mert az első munkámat keresem? De hogy legyen tapasztalatom, ha esélyt se kapok arra, hogy szerezzek?

2021. nov. 18. 16:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
97%
Attól függ, hogy hova jelentkezel. Van szakmád? Mit tudsz nyújtani?
2021. nov. 18. 16:55
 2/11 A kérdező kommentje:
Olyan helyekre küldtem be, ahol nincs szakmai elvárás, érettségi vagy csak 8 általános a követelmény. Szakmám van, de nem tudom használni (művészeti szakma).
2021. nov. 18. 17:15
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Légy kitartó, én az első munkám keresésénél másfél évig küldözgettem a jelentkezésemet papíron "rám szabott" helyekre. Remélem neked nem tart majd ilyen sokáig, kell egy kis szerencse is hozzá, de előbb-utóbb azért valami lesz (nekem mondjuk nem lett, és leléptem külföldre, de azért nem ez a jellemző).
2021. nov. 18. 17:31
 4/11 anonim ***** válasza:
23%
Ha sok helyre jelentkeztél de még csak vissza sem hívnak akkor 99% hogy az elvárásaid/megpályázott munkakör nincs arányban a tudásoddal amit egy érettségi
2021. nov. 18. 17:33
 5/11 A kérdező kommentje:

#3 köszönöm, én is remélem hogy hamarabb találok.

#4Nem muzeológusnak jelentkeztem, mindenhová egyszerű vagy betanított vagy adminisztratív munkák, ahol mint írtam is, semmi különösebb elvárás nincs (ki is írják a munkáltatók), és ahová csak egy érettségit kérnek, oda miért ne lenne elég az én érettségim? Talán kevesebbet ér?

2021. nov. 18. 17:51
 6/11 anonim ***** válasza:
94%

#5: Oké, de mi az a betanított munka? Az ilyen irodai jellegű, "kényelmes" betanított munkákra rengetegen pályáznak.

Próbáltál gyorsétterembe krumplisütőnek, hipermarketbe árueltöltőnek, gyártósorra 3 műszakba operátornak is jelentkezni? Onnan is elutasítottak?

2021. nov. 18. 18:07
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Azt kéne megértened, hogy van az adminisztrációs meló. Amire ugye elvileg nem várnak el semmit. Na most ezekre jelentkezk alapból 90x annyi ember mint a gyári összeszerelő melóra, tehát pont ennyied részére csökkenek az esélyeid.

Na és itt lesznek olyanok, akik úgy jelentkeztek, hogy van tapasztalatuk, vagy szimplán jobbak a skilljeik. Nyilván ők lesznek a befutók. Attól, hogy nem felvételi követelmény egy adott dolog, attól még előny lesz

2021. nov. 18. 18:28
 8/11 anonim ***** válasza:
könnyen lehet
2021. nov. 18. 19:57
 9/11 ascelpius ***** válasza:
Képzettség nélküli irodai munkákra van gyakorlatilag a legnagyobb verseny, hiszen ki ne akarna kényelmes irodából/home officeból dolgozni nulla tanulással. Ezeknél egy érettségivel maximum komolyabb nyelvtudással tudsz labdába rúgni a többiekkel.
2021. nov. 18. 22:48
 10/11 anonim ***** válasza:
lehet, de renget olyan munka van ahova nem kell tapasztalat.
2021. nov. 19. 08:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!